El científic manresà Pere-Joan Cardona va ser, ahir a la tarda, el convidat de les trobades Alzheimer a l'hora del cafè organitzades per l'Associació de Familiars de l'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès.

El microbiòleg va parlar del seu treball com a investigador i va establir paral·lelismes entre la tuberculosi, la malaltia infecciosa en la qual ha centrat la seva recerca, i l'Alzheimer. Una foto del rei Joan Carles, una mostra del medicament infantil Dalcy i una ampolla amb aigua del Cardener, recollida expressament ahir a la tarda per Pep Garcia, presentador de l'acte, van servir per il·lustrar tres eixos clau per combatre l'Alzheimer: la visibilitat, la conveniència d'enfocaments nous en la recerca i la necessitat de trobar remeis.

Les trobades Alzheimer a l'hora del cafè es reprendran a la tardor vinent. Entre el gener i el maig han convidat la Fundació Pasqual Maragall, l'activista Joan Morros, la meteoròloga Miriam Santamaria, l'escriptora Pilar Duocastella i Cardona, que ahir es va explicar davant de mig centenar de persones. Els cafès són possibles gràcies al suport de Diesa Restauració, Fundació La Caixa, Impremta Orriols i Videoacústica.