El punt que connecta els carrers de Jaume I, el d'Urgell i la plaça d'Anselm Clavé es va convertir diumenge en el lloc de trobada dels nostàlgics de les motos antigues. Els comerciants volien que en tot el carrer hi haguessin parades i s'hi desenvolupessin activitats, i com que aquest punt quedava buit, van contactar amb el col·leccionista de motos d'època Cels Grau perquè hi exhibís algunes de les motocicletes antigues que col·lecciona.

"El meu avi tenia una Palillos molt semblant de la que hi ha a la mostra. Diria, però, que era un model més antic", comentava un visitant a Grau. La Palillos era el nom popular de l'Ossa 125, la motocicleta més antiga que ahir hi havia a la mostra i que es va comercialitzar a la dècada dels 50 del segle passat. La que hi havia exposada és del 1953. "Va ser una de les primeres motos que corrien per Manresa. Molta gent en tenia una per anar d'una banda a l'altra", afegia Grau. Eren motos antigues que semblaven acabades de fabricar gràcies a una curosa tasca de restauració. Un treball que les ha convertit en autèntiques peces de museu. La segona motocicleta més antiga és del 1955 i és una Monopedal 50. "Va ser molt popular a mitjan segle XX", afegia Cels Grau.

En total, els visitants van poder veure 19 motos, que estaven col·locades sobre una catifa vermella, com si fossin estrelles de Hollywood. "Persones que tenen més de 50 anys que passen per aquest espai vénen a parlar amb mi i em diuen que recorden que a casa en tenien alguna de les més antigues. Van formar part de la vida de moltes persones", afirmava.

Però la visita a aquest punt del barri antic no només servia per copsar la forma de les antigues motos, sinó que també era un recorregut per la història de la motocicleta. Entre les que hi havia exposades es podia veure la rèplica de l'Ossa Desert 250, la que va pilotar Joan Porcar al Dakar del 1982. Va ser el primer espanyol que va participar en aquest ral·li del desert. Però també hi havia curiositats, com una moto dels anys 80 que va servir durant pocs anys per jugar a futbol. Aquesta curiosa forma de jugar va tenir poc èxit.