L´Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, organitza un any més l´Estiu Jove de Manresa, una proposta d´activitats esportives, artístiques i d´oci dirigides als joves de 14 a25 anys, que any rere any reforça una programació atractiva que s´ha consolidat plenament en el calendari estiuenc de la ciutat.

Aquest migdia, a l´Skate Park de la zona esportiva del Congost, ha tingut lloc la presentació dels actes, amb la presència de la regidora de Cultura i Joventut de l´Ajuntament, Anna Crespo, i representants d´entitats diverses: Marta Albet (Manrusiònica La Brava); Laura Martín (CAE), Ferran Soler (Stalow), Bernat Garcia (Vint Catorze), Dani Castellano (Casa de la Música) i Jordi Guitart (Volei 6 Manresa).

La regidora de Joventut ha destacat el fet que la programació és fruit de la col·laboració de totes aquestes entitats i també dels propis joves. Així, segons ella, el programa té el doble objectiu de potenciar l´oferta per a joves durant el temps d´ociu d´estiu, i també promoure la seva participació tot promovent iniciatives. El programa, ha recordat Anna Crespo, ha estat treballat des del Consell de Joves, òrgan en el marc del qual els joves i les entitats han pogut fer propostes i dissenyar conjuntament el programa d´actes.

En aquesta edició torna el clàssic torneig de vòlei platja - que enguany celebra el seu desè aniversari -, el campus de vòlei platja, el festival de música electrònica Manrusiònica la Brava, la final de la segona edició de la Batalla de Bandes o la segona edició del concurs del Festival Stawlow Fest.

Com a novetat d´aquesta edició cal destacar la nedada solidaria pels refugiats, que es realitzarà a diferents piscines el dia 18 de juny. També és novetat el Paintball, que tindrà lloc el dissabte, 11 de juliol. La programació d´aquest joc d´estratègia és fruit d´un procés de participació al casal de joves la Kampana.

Jocs de taula, hip hop, botifarrada, paintball, música en directe per presentar la nova entitat de Natura Cultura, xerrades, concurs de fotografia, tallers de guitarra i baix i les setmanes monogràfiques d´aventura i creativa completaran una programació variada que arrenca l´11 de juny i finalitza el 16 de juliol.

Durant la presentació, cadascun dels representants de les entitats han explicat els actes que han organitzat. Sobre el torneig de vòlei platja (del 27 de juny al 2 de juliol), les inscripcions s´obren aquest dimecres i s´espera repetir el ple de l´any anterior , amb 45 equips dividits en dues categories, amateur i "professional". La desena edició es commemorarà amb diverses sorpreses, que s´aniran fent públiques. La mateixa setmana, però al matí, hi haurà el campus, per als interessats a iniciar-se en aquest esport.

La Batalla de Bandes, el concurs amb diversos grups de música de la ciutat, viurà la final el dia 11 de juny, en un concert a la sala Stroika, amb un final de festa amb el grup SIGELPA. També des de la Casa de la Música s´organitza el taller de manteniment de guitarra i baix, que va tenir èxit en edicions anteriors, i es promourà el debat sobre l´accés a la cultura amb la xerrada "Taquilla inversa: precarietat o apoderament?".

Un dels actes destacats serà el Stalow Fest, un conjunt d´activitats a l´entorn de la cultura juvenil urbana, que tindrà lloc el 16 de juliol al State Park. Hi haurà concurs d´skate, exhibició de hip hop, i música tot el dia. Es donaran premis al metàl·lic, de fins 150 euros, per als guanyadors de les competicions d´skate amb l´objectiu d´atraure l´interès d´especialistes d´arreu.

Des del casal La kampana s´organitza la setmana de l´aventura (del 4 al 8 de juliol), amb activitats com escalda, btt, pàdel, surf, tirolina...), un torneig de ping pong que l´any passat va tenir molta acceptació i que es disputa a la plaça Gispert; i el joc de Paintball, fruit de les demandes dels joves que van participar el procés participatiu. S´hi podrà participar a partir de 14 anys. També hi haurà la temporada de Nits de Joc, que el CAE organitza cada dijous durant el curs.

També Manrusiònica tornarà a la zona de la Reforma, el dia 2 de juliol, amb les novetats dels Food Trucsks que es situaran al parc de la Seu, on s´organitzarà el Electronic Street Food, de 12 del matí a 1 de la nit. Enguany hi haurà tres escenaris (parc de la Seu, Reforma i Stroika), amb el gran mapping sobre la Seu, que enguany s´adhereix a la campanya "Et porto al cor" i farà bategar la Seu.

PROGRAMA ESTIU JOVE 2016

Final de la Batalla de bandes

Concert amb les tres bandes finalistes i SIGELPA

Data: dissabte 11 de juny

Horari: 21 h

Lloc: Sala Stroika

Gratuït

7.000 metres. Neda pels refugiats!

7 kmde Turquia a Lesbos: jugant-se la vida, fugint de la guerra. A Manresaés nedarà per solidaritat amb els refugiats.

Data: dissabte 18 de juny

Horari: entre10 a19 h.

Lloc: Piscines adherides a la campanya

Aportació mínima: 5 euros. Tots els diners recollits aniran integrament a Proactiva Open Arms, ONG catalana de socorristes.

Cal inscripció

Nits de joc: cloenda temporada 2015 - 2016

Espai de trobada amb més de 50 jocs de taula!

Data: 30 de juny de 2016

Hora: 21.30 h

Lloc: Cafè del taller

X Torneig de vòlei platja (10è aniversari del vòlei platja!)

Els equips han de ser mixtos, de 4 persones com a mínim. Hi ha dues categories: els Vermells, que són equips que no juguen habitualment a vòlei, i els Blaus, equips que hi juguen sovint.

Dates: De dilluns 27 de juny a dissabte 2 de juliol

Horari: de dilluns a divendres de18.30 a24 h; Dissabte de9 a22 h.

Lloc: Plaça Major

Preu: 10 euros per persona

Edat: a partir de 16 anys

Cal inscripció. Places limitades

Manrusionica la brava 2016, festival de música electrònica

El Parc de la Seu, de 12 del matí a la 1 de la matinada hi haurà les millors Food Trucks acompanyades de música electrònica per a tots els públics i una nova festa DISCO (LESS THAN D118CO).

La plaça de la Refoma, de 7 de la tarda a 2.30 de la nit, acollirà un espectacular videomapping sobrela Seu, sessions de música electrònica amb els millors artistes i moltes sorpreses!

Data: 2 de juliol

Paintball

Joc d´equip, divertit i estratègic!!!

Data: 9 de juliol

Horari:18 a 19.30 h

Lloc: Congost

Preu: 5 euros

Cal inscripció

Botifarrada popular

Data: Dissabte 2 de juliol

Horari: de 22 a24 h

Lloc: Plaça Major Manresa

Preu: 3 euros la botifarra.

Música en directe per la presentació de l´entitat" de Natura i Cultura"

"De Natura i cultura" neix amb l´objectiu de promoure una programació d´activitats culturals, així com posar en comú inquietuds de la gent de Manresa i entorn.

Data: Dimarts 5 de juliol de 2016

Horari: 19 h.

Lloc: Plaça St Ignasi Malalt

Preu: Taquilla inversa (paga el què valoris)

2a edició del festival stawlow fest.

Concurs d´skate, exhibició de hip hop, música tot el dia i moltes sorpreses més!!!

Data: 16 de juliol

Horari:

A les 12 h: Activitats lliures per a la pràctica d´skate i micròfon obert

De les16 a 19 h: Competicions individuals d´skate

Premis: primer: 150 euros, segon: 50 euros i tercer: roba i material d´skate

A les 19 h: Música en directe a càrrec de Shaolin Roof i Ganjah Goblins

Lloc: Skate park del Congost

Cal inscripció per les competicions d´skate. Preu inscripció: 3 euros.

Torneig manresà de ping-pong

Categoria individual i per parelles. Premi: raquetes de ping pong.

Dates: dimecres 6 de juliol (categoria individual) i dijous 7 de juliol (categoria dobles)

Horari: de 17.30 a 21 h.

Lloc: Plaça Gispert

Preu: 2 euros per persona.

Edat: a partir de 14 anys

Cal inscripció

TALLERS SETMANALS

Campus volei platja

Vols divertir-te aprenent a jugar a vòlei, practicar els sacs, la planxa i molts estils més... Aquest estiu pots fer-ho a la pista de vòlei platja de la plaça Major. T´ho perdràs???

Dates: De dimarts 28 de juny al divendres 1 de juliol.

Horari: de 9 h a 12.30 h

Lloc: Plaça Major de Manresa.

Preu: 20 euros per persona

Edat: A partir de 12 anys.

Cal inscripció

Setmana d´aventura

Si tens ganes de practicar l´escalada, anar d´excursió amb BTT, o bé fer padel surf i tirolina al llac de Navarcles, aquesta és la teva setmana!!!

Dates: del 4 al 8 de juliol

Horari: de 9 a 12.30 h

Preu: 20 euros per setmana

Edat: A partir de 14 anys

Setmana creativa

T´agraden les manualitats?? Tens ganes de fer les teves pròpies creacions, aprendre noves tècniques per decorar complements i moltes coses més...

Dates: Del dilluns 11 de juliol al divendres 15 de juliol

Horari: de 9 a 12.30 h

Lloc: Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages

Preu: 20 euros per persona

Edat: A partir de 14 anys.

Cal inscripció

MONOGRÀFICS

Taller de manteniment de guitarra i baix

En aquest taller s´aprendran els components de les guitarres i els baixos. A canviar cordes duna manera professional per mantenir el màxim l´afinació, ajustar el màstil, etc.

Data: Dijous 30 de Juny

Horari: 19 h

Lloc: Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages

Preu: 5 €

A càrrec de: Jordi Carles

Cal inscripció

Xerrada "Taquilla inversa: precarietat o apoderament?" a càrrec de Jordi Jet Serra

Data: Dijous 7 de juliol

Horari: 19h

Lloc: Espai Jove Joan Amades - Oficina jove del Bages

Preu: taquilla inversa: un cop feta la xerrada recompensa al ponent amb el que es consideri convenient.

Cal inscripció

CONCURSOS

Concurs jove de fotografia: Viatgers manresans 2016

Hi podran participar tots els joves que vulguin a través de la plataforma Instagramamb el #estiumanresajove. L´objectiu del concurs és mostrar fotografies de l´estiu, tant de viatges com d´actvitats que es facin els que es queden a Manresa.

Dates de presentació: del 20 de juny al 28 de setembre.

El jurat emetrà el seu veredicte el 3 d´octubre

Es poden consultar les bases a: www.manresajove.cat

Per categories infantils i adults, cal consultar a www.ajmanresa.cat. al Casal de les Escodines o al Centre cívic Selves i Carner.

Inscripcions a: www.manresajove.cat de l´1 al 23 de juny.

Per més informació: al correu manresajove@ajmanresa.cat; Oficina Jove del Bages (93 8771360). Al twiter: @manresaJove, Instagram/facebook

I a la pàgina web: www.manresajove.cat