"Un nou pol d'atractivitat al Centre Històric: presentació de les actuacions arquitectòniques i urbanístiques a l'entorn del Museu Comarcal de Manresa". Aquest és el títol i el subtítol de l'acte que tindrà lloc aquest dimecres, 1 de juny, a l'Espai Memòries (Museu Comarcal). Serà a 2/4 de 8 del vespre i hi participarà l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy; el cap de Paisatge de l'Ajuntament de Manresa, David Closes; i l'arquitecte redactor dels projectes d'urbanització, Enric Batlle.

En el marc de l'acte, es presentaran, d'una banda, les actuacions que es realitzaran de manera imminent a l'interior de l'edifici de l'Antic Col·legi de Sant Ignasi, que acull el Museu Comarcal i el Centre d'Acollida de Pelegrins del Camí de Sant Ignasi.

D'altra banda, també es donaran a conèixer els projectes d'urbanització de l'entorn de l'edifici, en el marc del conveni signat amb Criteria CaixaHolding i una part dels quals començarà a executar-se els propers mesos. Les atuacions comprenen la urbanització de la baixada dels Drets, l'ampliació de la plaça Sant Ignasi i les actuacions entre la via de Sant Ignasi i el carrer Vidal i Barraquer (a l'entorn de la Piscina Municipal).

Les atuacions que es donaran a conèixer responen al compromís contret pel govern municipal de treballar i consensuar diverses propostes urbanístiques amb les entitats veïnals i col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, amb l'objectiu de resoldre la connectivitat a banda i banda de la Via de Sant Ignasi, entre Escodines i Vic-Remei / Nucli Antic.