L'aturada del motor de la motocicleta de Santi Maza i Pujol va ser el gest simbòlic amb el què els seus companys de la colla de moters Ave Turuta es van acomiadar d'ell. I lliurant les claus de la BMW a la seva vídua.

El funeral pel conegut l'ortopedista mort sobtadament amb només 50 anys d'edat va omplir la sala Montserrat de la funerària Fontanova i va tenir un moment especialment singular quan els companys de la seva colla de moters van portar la seva motocicleta davant la funerària i la van aparcar amb una corona de vencedor dedicada especialment a ell sobre el manillar.

Van fer sonar el motor de les seves màquines i la de Santi Maza va ronronejar fins que es va aturar. Les motocicletes eran l'altra gran passió de Maza i van estar a punt de marcar un punt d'inflexió a la seva vida quan en tornar de fer el servei militar va voler fer una cosa diferent a treballar al negoci familiar.

Explicava en una entrevista publicada en aquest diari (vegeu Regió7 del 10 de maig del 2015) que va tenir la sort que l´home que el va entrevistar per canviar de feina li va dir que no servia. Maza explicava que «li estaré eternament agraït perquè em va fer tocar de peus a terra. Què estava fent, picant portes quan a casa tenia feina? Em vaig posar les piles i em vaig treure el títol de tècnic ortopèdic».

La decisió la van confirmar el fet que el 1989 morís el seu pare i la perseverança del seu germà, Genar. El manresà Santi Maza, d'ortopèdia Maza, va morir per un atac de cor com a conseqüència dels problemes respiratoris que patia. Santii Maza era actualment president de la Federació Espanyola de Tècnics Ortopèdics (FETOR).

Maza va accedir per primera vegada a la presidència de FETOR l´octubre del 2006 i en aquests moments duia a terme el seu tercer període de quatre anys al capdavant de la federació. Havia format part de la Comissió Assessora de la Prestació Ortoprotètica de Catalunya (Cat-Salut ) i també havia estat vocal de la Comissió de Sanitat de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Va néixer a Manresa el 22 de juliol de 1965, fill d´un professional de l´ortopèdia, del qual va continuar el negoci juntament amb el seu germà Genar.