Lliurament del premi Josep M. Planes i xerrada de Quim Torra, aquest dijous al Saló de Sessions

Es lliurarà el premi d'Investigació Periodística a l'equip del programa "A la recerca del paradís", emès a l'espai 30 Minuts de TV3

31.05.2016 | 16:36

El 24 d´agost de 1936, el periodista manresà Josep Maria Planes va ser assassinat a la carretera de l´Arrabassada de Barcelona per un escamot de la FAI. Tenia només 29 anys però era ja un referent del periodisme d´investigació a Catalunya. Va publicar a La Publicitat i altres publicacions i fou director de la revista satírica El Be Negre. Per recordar la seva figura i obre, promoure la seva candidatura a Manresà Il·lustre, un conjunt d´entitats han organitzat l´Any Planes, que es perllongarà fins al juny de 2017 i que arrenca aquest dijous, amb el lliurament del premi Planes i una conferència.

L´acte de dijous, a les 8 del vespre, al Saló de Sessions de l´Ajuntament i presidit per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, servirà per lliurar el IV Premi Josep Maria Planes a l´equip del documental "A la recerca del paradís", sobre el viatge de combatents de l´estat per afegir-se a la Jihad. Va ser emès el febrer de 2015 a l´espai "30 Minuts" de TV3 i en són autors la periodista Anna Teixidor, l´operador de càmera Marc Faro, el realitzador Lluís Montserrat i la productora Jèssica Muntaner. El premi és convocat per la Fundació Independència i Progrés i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Seguidament, l´editor i advocat Quim Torra i Pla, expresident d´Òmnium Cultural, pronunciarà la conferència "Josep Maria Planes i el món periodístic dels anys trenta".

L´Any Planes ha programat un conjunt d´activitats per tal de difondre la figura i l´obra del periodistes manresà, així com treballar per la concessió del títol de Manresà Il·lustre per a Planes. La Comissió any Planes és formada per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Fundació Independència i Progrés, l´Associació Memòria i Història de Manresa, la UVic-Universitat Central de Catalunya, la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Cultural, el Col·lectiu Desvalls, Pep Corral (periodista), Jordi Finestres (biògraf de Planes) i Jordi Sardans (historiador).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Unanimitat per exigir que no calgui anar fora de Manresa per tramitar el DNI

Unanimitat per exigir que no calgui anar fora de Manresa per tramitar el DNI

Els grups municipals demanen que es doti la comissaria de la Policia Nacional de més recursos

Els propietaris de més de 600 guals de Manresa no han pagat mai per tenir-los

Els propietaris de més de 600 guals de Manresa no han pagat mai per tenir-los

Les places que no tributaven i els canvis en la taxa significaran 186.000 euros més a l'any

La Vigília de Sant Lluc reuneix la professió mèdica del Bages

La Vigília de Sant Lluc reuneix la professió mèdica del Bages

Aquest vespre s'han lliurat els guardons que atorga la Junta Comarcal del Col·legi Oficial de...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema