La música i l'esport s'erigeixen en els principals protagonistes del programa Manresa Jove, que organitza l'Ajuntament amb la col·laboració d'una llarga llista d'entitats. La presentació del programa va tenir lloc ahir al migdia en un lloc tan suggeridor com la pista de skate del Congost i els diversos representants no van dubtar a enfilar-se sobre una de les estructures lliscants per desgranar un programa farcit de novetats -com 7.000 metres. Neda pels refugiats! o un paintball. També van parlar dels clàssics ja consolidats, com el torneig de vòlei platja, que enguany arriba als deu anys.

Anna Crespo, regidora de Cultura i Joventut, va incidir en el fet que l'estiu no només és l'època en què l'oferta d'activitats per a joves "és més gran", sinó que també és quan "es promociona la participació del jovent que pot aportar idees a través del Consell de Joves".

Jordi Guitart, representant de Vòlei 6, va explicar que el desè Torneig de vòlei platja a la plaça Major tindrà lloc del 27 de juny al 2 de juliol i que demà, dimecres, s'obriran les inscripcions. Hi haurà dues categories, amateur i professional, i durant el torneig hi haurà diverses sorpreses per celebrar l'aniversari. L'any passat, el torneig va tenir un rècord d'inscrits amb 45 equips, xifra que enguany difícilment se superarà per qüestions logístiques.

Dani Castellano, representant de la Casa de la Música, va destacar un parell de novetats impulsades per l'entitat: "un taller de manteniment de guitarra i baix [el 30 de juny, a les 7 de la tarda, al Joan Amades, a càrrec de Jordi Carles]; i una segona activitat: la xerrada sobre el model de taquilla inversa, que tindrà la presència de Jordi Jet Serra".

Bernat Garcia, de l'associació Vint Catorze, va parlar de la Batalla de Bandes, que ja està en marxa, però que viurà el seu punt àlgid el dissabte 11 de juny a la sala Stroika amb la final. El concurs va començar el 21 de maig amb 12 bandes que toquen en una ronda de concerts, en els quals el públic vota per valorar cadascuna de les actuacions. Les tres bandes més votades aniran a la final a la Stroika. El primer premi consta de dos temes gravats en un estudi professional, el segon és una estada a la Stroika i el tercer premi, material musical per valor de 150 euros.

Ferran Soler, de l'associació Skater Stalow, va explicar que la segona edició del Festival Stalow Fest, que té lloc a la pista de skate on ahir es feia la presentació, està inclosa per primera vegada al programa del Manresa Jove. El festival, que serà el 16 de juliol, inclou competicions de skate que tindran la presència de patinadors de gran nivell, concerts de rap i exhibició de hip-hop. Els premis de la competició seran de 150 euros per al primer classificat; 50 euros per al segon; i material de skate per al tercer.

Per part del CAE i el Casal de Joves La Kampana, Laura Martín va explicar que es torna a oferir el campus Setmana d'Aventura, del 4 al 8 de juliol, en el qual "es farà escalada, BTT i pàdel surf"; i que una de les activitats rellevants i nova que organitza l'entitat és la sessió de paintball, el dia 9 de juliol a la tarda al Congost. Aquesta activitat, adreçada a joves a partir de 14 anys, ha sorgit, tal com va assenyalar Martín, "d'un procés participatiu als instituts".

Marta Albet, de Manrusionica La Brava, va detallar les novetats del festival d'enguany, de les quals destaca "que el dia 2 de juliol hi haurà vuit food trucks al parc de la Seu per acompanyar la música electrònica durant el dia". Amb aquesta idea i aprofitant que l'horari és de 12 del migdia a 1 de la nit, Albet va remarcar que "es vol fer arribar el festival també a un públic familiar". A més, el mateix dia, a les 7 de la tarda, "tindrà lloc un espectacular videomapatge [una projecció d'imatges] sobre la Seu".