Els Diables de l'entitat manresana Xàldiga-Taller de Festes celebren enguany tres dècades de vida. Per commemorar aquest aniversari, el proper dissabte 11 de juny han preparat tot un seguit d'activitats.

La celebració començarà a la tarda amb una recepció de les colles que formaran part de l'acte de celebració per, a les 8 del vespre, fer una cercavila de tabalers des de dos punts diferents que aniran a parar a la plaça Gispert, on començarà un cercavila de foc infantil, que finalitzarà a la plaça Valldaura amb un concurs de figures de les colles de Diables adultes participants.

Tot seguit, arrencarà la cercavila de foc adult, que, a partir de la plaça Valldaura, recorrerà el carrer de Barreres, la plaça Gispert, el carrer de Talamanca, la plaça de Llissach, el carrer de les Piques, la plaça d'en Creus, el carrer de Vallfonollosa i la Baixada de la Seu, amb una encesa final. Seguidament, hi haurà música en directe per amenitzar el final de festa al parc de la Seu.

Aquest acte de celebració dels 30 anys dels Diables s'ha batejat com la 1a encesa de l'Estiu. Hi haurà la participació dels Diables de Garcia (Ribera d'Ebre), d'Igualada (Anoia), els Dimonis de Molins de Rei (Baix Llobregat) i els Diables de Premià de Mar (Maresme), amb els tabalers de Xàldiga, els tabalons i diablons, així com els anfitrions.