Dues iniciatives empresarials bagenques que ofereixen serveis relacionats amb la bicicleta, Mbici i GuiesBtt.cat, han decidit sumar esforços.

Fins ara treballaven separades i a partir d'aquest mes de juny ho faran juntes. Les dues entitats ofereixen excursions guiades i activitats educatives en bicicleta. Mbici també fa transport en bicicleta, lloguer de bicicletes, venda de bicicletes urbanes, cursos de mecànica bàsica i cursos per aprendre a anar en bicicleta. A partir d'ara, es realitzaran tots els serveis de manera coordinada.

Es mantindran les marques comercials de Mbici i Guiesbtt.cat i els dos respectius webs. D'aquesta manera, es vol donar continuïtat als canals de comunicació que han existit fins ara per a cada una de les activitats que cada entitat realitzava. El local que compartiran és el de Mbici, del carrer del Bruc, 59, baixos.

Mbici i Guiesbtt.cat funcionaran com a cooperativa aprofitant l'existència de Manresana de Serveis amb Bicicleta SCCL. L'equip de treball estarà format per Josep Valls, Bernat Sanmiquel i Josep Tomàs. La cooperativa mantindrà com a socis col·laboradors Víctor Maeso, Adam Majó, Fina Llopart i Marta Salmeron, que fan funcions de suport i assessorament.

Guiesbtt.cat s'ha especialitzat més en les activitats lúdiques i esportives en medi natural, dissenyant i organitzant rutes, sortides i altres activitats en BTT. Mbici ha posat més l'accent a promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà.

S'espera que la complementarietat de les dues experiències i la suma de recursos humans millori la capacitat i la qualitat dels tots els serveis, tant els turístics com els educatius, com també els de transport i missatgeria.