S'estrena el premi La ciència i els infants

El Rotary Club de Manresa-Bages i la FUB sumen esforços

01.06.2016 | 12:29

Promoure l’interès per l’educació científica dels nens i nenes que tenen entre 0 a 6 anys a les escoles i llars d’infants del territori. Aquest és l’objectiu central del premi La ciència i els infants, que s’ha posat en marxa aquesta primavera de la mà del Club Rotary de Manresa-Bages i la Fundació Universitària del Bages (FUB). El certamen, que està vinculat a la Fira d’Experimentació que es va celebrar el passat 7 de maig, reconeixerà el millor projecte dels centres educatius participants.

El veredicte es donarà a conèixer aquest dijous, 2 de juny, a les 6 de la tarda, en un acte que tindrà lloc a la Sala d'actes de l'edifici FUB2 i que comptarà amb la conferència “De l’aprenentatge a la intervenció educativa”, a càrrec del manresà Albert Sardans, mestre d’educació primària, assessor de centre d'ensenyament com a membre de l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) del Bages, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (Pedagogia) i enginyer tècnic en Informàtica de Gestió.

Aquesta és la primera vegada que Rotary intervé i porta a terme conjuntament amb la FUB aquesta iniciativa, que s’ha concebut com a prova pilot. Els quatre centres que hi han pres part són: l’Espill, La Sèquia, Sant Ignasi (Manresa) i Reixics (Canet de Fals). Docents d’aquests centres van planificar i elaborar una proposta d’experimentació per al seu grup classe, que prèviament van treballar a l’aula i que es va presentar a la Fira d’Experimentació.

A l’hora de valorar les propostes, el jurat ha tingut en compte diversos criteris com ara: la capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l’originalitat en l’enfocament, la claredat en l’acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

La convocatòria atorgarà dos premis, que consistiran en material educatiu per a l’aprenentatge científic per als centres guardonats. A més, el Rotary Club Manresa-Bages facilitarà que els centres participants visitin el Lab 0_6, un espai permanent que els estudis d’Educació Infantil d’UManresa van posar en marxa el mes de gener per promoure l’educació científica a les primeres edats. Paral·lelament, el professorat rebrà unes sessions formatives per part de docents dels estudis d’Educació Infantil.

La intenció de l’organització és que el premi tingui continuïtat i que estigui vinculat a la Fira d’Experimentació. El fet d’acostar la ciència als infants té per objectiu incrementar la comprensió que aquests tenen sobre els fenòmens del món i, a la vegada, fer créixer el seu interès posterior per les vocacions científiques. El resultat de la Fira d’Experimentació va ser un èxit i s’espera que pugui tenir continuïtat en propers anys.

La Fira d’Experimentació per a Infants de 0 a 6 anys és una iniciativa dels estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC. En la cinquena edició, que es va celebrar el passat 7 de maig, va comptar amb l’assistència d’unes 250 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema