Les instal·lacions dels Dipòsits Nous d´Aigües de Manresa es troben immerses en una operació per evitar que els passi per sobre la connexió del carrer Concòrdia, un vial que queda interromput i suposa una anomalia urbanística.

Si la connexió entre els dos cantons del carrer Concòrdia tirés endavant -està prevista en el nou Pla d´Ordenació Urbanística de Manresa- travessaria el magatzem de les Aigües.

Així que toca maniobrar i això és el que està fent la companyia municipal d´aigües amb la inversió de 465.335 euros que està duent a terme en aquests moments.

La solució al problema que s´ha trobat és fer un nou accés al parc de can Font des del carrer Concòrdia més a prop dels blocs de pisos, en uns solars que els veïns aprofitaven per estacionar els seus vehicles. El terreny del que era l´accés fins ara al parc de can Font s´integrarà a les instal·lacions d´Aigües de Manresa, de forma que l´espai que perd per la futura connexió del carrer Concòrdia el guanya per la banda de l´accés al parc de can Font. Simplement es varia la configuració de l´espai.

«Millorar i dignificar»

Ricard Tomàs, director d´Operacions, adjunt a gerència, d´Aigües de Manresa ha explicat que amb la intervenció s´aconseguirà «millorar i dignificar» aquest punt d´accés al parc de can Font, que fins ara era una simple pendent de terra amb grava.

Es millorarà l´accessibilitat reduint el pendent del camí respecte l´actual, dotant el camí d´una nova xarxa de recollida i evacuació d´aigües, així com d´un sistema d´enllumenat adient a les condicions d´integració paisatgística; i propiciant una correcta integració del trànsit rodat, tot i prioritzant el caràcter peatonal del camí. S´aprofitarà per dur a terme una actuació d´arranjament i contenció de terres en els talussos existents que minimitzi l´acció erosiva de l´aigua.

Ricard Tomàs assegura que delimitar un nou perímetre per a les instal·lacions dels dipòsits nous «ens és vital» i afegeix que «cal estar preparats» per a quan l´Ajuntament decideixi tirar endavant la connexió dels dos trams del carrer Concòrdia i tenir alternatives per a l´espai que ara utilitza Aigües de Manresa i que passarà a ser vial.

Ha explicat que l´obra d´urbanització per fer que el carrer Concòrdia deixi d´estar tallat serà complexa, ja que el vial passarà per sobre de les grans artèries de sortida d´aigua potable de la ciutat.