Modifiquen el perímetre dels Dipòsits Nous per poder connectar el carrer Concòrdia

Aigües de Manresa inverteix 465.000 euros en una obra que desplaça l'accés al parc de can Font

03.06.2016 | 18:35
Imatge de les obres que s´estan duent a terme a l´entorn dels Dipòsits Nous
Imatge de les obres que s´estan duent a terme a l´entorn dels Dipòsits Nous

Les instal·lacions dels Dipòsits Nous d´Aigües de Manresa es troben immerses en una operació per evitar que els passi per sobre la connexió del carrer Concòrdia, un vial que queda interromput i suposa una anomalia urbanística.

Si la connexió entre els dos cantons del carrer Concòrdia tirés endavant –està prevista en el nou Pla d´Ordenació Urbanística de Manresa– travessaria el magatzem de les Aigües.

Així que toca maniobrar i això és el que està fent la companyia municipal d´aigües amb la inversió de 465.335 euros que està duent a terme en aquests moments.

La solució al problema que s´ha trobat és fer un nou accés al parc de can Font des del carrer Concòrdia més a prop dels blocs de pisos, en uns solars que els veïns aprofitaven per estacionar els seus vehicles. El terreny del que era l´accés fins ara al parc de can Font s´integrarà a les instal·lacions d´Aigües de Manresa, de forma que l´espai que perd per la futura connexió del carrer Concòrdia el guanya per la banda de l´accés al parc de can Font. Simplement es varia la configuració de l´espai.

«Millorar i dignificar»
Ricard Tomàs, director d´Operacions, adjunt a gerència, d´Aigües de Manresa ha explicat que amb la intervenció s´aconseguirà «millorar i dignificar» aquest punt d´accés al parc de can Font, que fins ara era una simple pendent de terra amb grava.

Es millorarà l´accessibilitat reduint el pendent del camí respecte l´actual, dotant el camí d´una nova xarxa de recollida i evacuació d´aigües, així com d´un sistema d´enllumenat adient a les condicions d´integració paisatgística; i propiciant una correcta integració del trànsit rodat, tot i prioritzant el caràcter peatonal del camí. S´aprofitarà per dur a terme una actuació d´arranjament i contenció de terres en els talussos existents que minimitzi l´acció erosiva de l´aigua.

Ricard Tomàs assegura que delimitar un nou perímetre per a les instal·lacions dels dipòsits nous «ens és vital» i afegeix que «cal estar preparats» per a quan l´Ajuntament decideixi tirar endavant la connexió dels dos trams del carrer Concòrdia i tenir alternatives per a l´espai que ara utilitza Aigües de Manresa i que passarà a ser vial.

Ha explicat que l´obra d´urbanització per fer que el carrer Concòrdia deixi d´estar tallat serà complexa, ja que el vial passarà per sobre de les grans artèries de sortida d´aigua potable de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema