El Grup Municipal del PSC a Manresa avala la futura actuació urbanística a la Baixada dels Drets tot i la «marxa enrere» de l´alcalde Valentí Junyent de no instal·lar escales o rampes mecàniques al carrer, tal i com reclama des de fa anys l´AVV de les Escodines. L'alternativa que ha adoptat el govern és instal·lar dos ascensors, un al carrer Remei de Baix i un al Santa Llúcia, per salvar el desnivell entre Escodines i Barri Antic.

Després de la presentació pública de la reurbanització de l´entorn de la plaça i la Via de Sant Ignasi que es va fer dimecres al vespre a l´edifici del Museu Comarcal, el PSC ha fet públic un comunicat en el qual dóna el vist-i-plau al projecte del govern de CDC i ERC. És «més raonable econòmicament i adient tècnicament», assegura el president del Grup Municipal, Felip González.

Considera que la proposta «és satisfactòria», i que a més a més posa més en valor i complementa altres actuacions com «la sovint massa vilipendiada» la passera de la Via de Sant Ignasi, que amb el nou ascensor que hi haurà al carrer Santa Llúcia per poder anar a la plaça Major tindrà una «major versatilitat».

González, però, no s´estalvia crítiques per tot el recorregut que ha fet el projecte urbanístic. Considera que la solució adoptada no deixa de ser una «marxa enrere en tota regla sobre una actuació que en el seu dia, a finals de l´anterior mandat de l´alcalde Valentí Junyent, es va anunciar a ´bombo i plateret´ en precampanya electoral». També recorda que quan el govern es va començar a replantejar el tema i el PSC va fer una pregunta al ple al respecte «va ser acusat d´atiar una falsa polèmica».

El president del Grup Municipal Socialista també posa en dubte la posada en escena de la presentació del projecte que es va fer al Museu. Pensa que «no seria tan falsa polèmica quan per dissimular l´incompliment de la promesa feta el novembre del 2014 ha calgut recórrer a les excel·lents argumentacions d´un prestigiós bufet d´arquitectes internacional; i a que la nova cúpula urbanística d´ERC a l´Ajuntament convoqués tots els recursos humans necessaris per defensar la seva proposta», i també mobilitzés a destacats ex dirigents d´ERC».

Segons l´opinió de González, tota aquesta mobilització no tenia cap altre objectiu que fer front a «una previsible oposició de la presidenta del barri de les Escodines, Carme Carrió.

El projecte de reurbanització de la plaça de Sant Ignasi i tot el seu entorn, inclòs l´edifici del Museu Comarcal, té un pressupost de 3,6 milions d´euros, les primeres obres començaran el mes vinent i es durà a terme en diverses fases durant dos anys.

No hi haurà ni escales ni rampes mecàniques per salvar el desnivell de la Baixada dels Drets, una vella reivindicació de l´Associació de Veïns de les Escodines. El mateix dia que es presentava públicament el projecte, l´entitat veïnal va lliurar 1.385 signatures a l´Ajuntament reclamant un sistema mecànic a la Baixada dels Drets per millorar la mobilitat general de les Escodines amb la resta de la ciutat, i a l´inrevés.

L'alternativa del govern és instal·lar dos ascensors. Un al carrer Remei de Dalt i l´altra al carrer Santa Llúcia. Aquest donarà directament a la plaça Major.