La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages ha optat per reallotjar en un pis del bloc ocupat del carrer Girona de Manresa una família per la situació límit en la què es troba.

>>Llegeix aquí la resposta de l'Ajuntament de Manresa

Després de 6 mesos pendents de ser desnonats per no poder pagar el lloguer del pis on vivien al carrer Barcelona, els activistes antidesnonaments els han ofert un sostre. Expliquen que després d'estar quatre vegades a punt de quedar-se al carrer sense que el procediment acabés de materialitzar-se, la mare, el pare i els dos fills no poden més i cal aixoplugar-los d'una situació que ja no podien suportar.

La PAHC havia convocat una concentració a les 9 del matí, perquè a 2/4 de 10 del matí s'havia de fer efectiu un desnonament que, finalment, va quedar ajornat. La família, que segons va explicar la PAHC, subsisteix amb una Pirmi ja havia portat totes les seves pertinences a un garatge durant el cap de setmana.

Davant el nou ajornament, els activistes han considerat que la situació era tan extrema que calia posar-li fi encara que fos oferint-los ocupar un pis lliure al bloc ocupat del carrer Girona, propietat de la Sareb i cedit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

La PAHC ha explicat que l'acció es portava a terme per la incapacitat de l'Administració de donar una resposta efectiva a una família que hauria de ser aixoplugada per la llei d'emergència habitacional, però que a la pràctica el que se'ls havia ofert havia estat pagar un lloguer només 8 euros inferior del que ja no podien pagar.

El pis del carrer Barcelona no és d'una entitat bancària sinó d'un particular i aquí han col·lisionat els drets dels propietaris a cobrar legítimament un lloguer amb els de la família sense recursos que hi vivia a no quedar-se sense sostre. Segons la PAHC, després de quatre desnonaments aturats, d'una família que ja porta sis mesos vivint en la incertesa i la manca d'una solució tangible de l'Administració han optat per fer el pas d'acollir-los al bloc del carrer Girona.