L´institut Guillem Catà ha celebrat, a l´Auditori La Plana de l´Om, la cloenda dels actes de commemoració dels seus primers vint-i-cinc anys de vida. A l´acte s´hi va presentar el llibre «El Catà en fa 25!» a càrrec de l´historiador i ex-professor del centre, Francesc Comas.

Acompanyats pel delegat territorial d´Ensenyament (Antoni Massegú) i representants de l´Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages (Mireia Estefanell i Joan Badia, respectivament), l´Institut Guillem Catà va celebrar l´acte de cloenda del seu 25è aniversari. I ho va fer amb un programa complet, que va repassar la història del centre i també la seva projecció de futur.

Francesc Comas va destinar els primers vint minuts del vespre a comentar el llibre que l´Institut ha impulsat conjuntament amb editorial Zenobita «El Catà en fa 25!». Francesc Comas desgranà en tres períodes els vint-i-cinc anys d´història mentre de fons es projectava una completíssima visió fotogràfica dels primers temps.

Tot seguit, la presentació pública del Lipdub del centre -present a Youtube des del 9 de maig- va incrementar l´entusiasme de la vetllada. Noel González, que en va ser el coordinador es va emportar un dels aplaudiments més sonors del vespre.

Fusta de docent

Un segon bloc tingué aires pedagògics, a partir de la caravana que els alumnes del cicle mitjà de Fusta i moble exposaven a la Plana de l´Om des d´una hora abans de l´acte. El professor Carles Lapeña s´adreçà a l´auditori glossant la passió per la fusta i per l´ensenyament, en un tàndem indestriable que la presència dels seus alumnes al fons de la sala certificava.

El seu projecte ha estat un exemple perfecte de les possibilitats de treballar amb reptes compartits i multiplicar aprenentatges molt més enllà dels que el currículum preveu. Això, treball e equip i el punt de passió necessària. Hi hagué paraules d´agraïment per a tots els patrocinadors també, i una proposta per als propers cursos que fa pensar en la continuïtat de la fórmula d´aprenentatge i en l´èxit que l´acompanya.

A la recta final, hi va haver un temps per a les empreses, el lliurament de més de 40 diplomes a les més compromeses, i l´elogi de la Formació professional, "indestriable de l´ADN del centre", en paraules de Marta Codina, directora.

El delegat territorial , Antoni Massegú, va incorporar al seu discurs la idea d´agraïment per una tasca "fonamental en un país nou, en una futura societat més igualitària, més justa i més pròspera". Joan Badia, conseller comarcal, hi afegí el seu record personal, del seu pas pel centre i fins i tot la seva direcció. Badia va vindicar l´abast comarcal del Catà i es posà a disposició del centre.

Per tancar l´acte, Mireia Estefanell, primera tinent d´alcalde i membre del consell escolar, vinculà el Catà amb la Sèquia i l´esperit dels manresans "que és el del mateix institut Catà: malgrat tots els impediments que el moment social ens fa viure, vosaltres esteu fent una gran feina. I ens trobareu sempre al vostre costat".