L'Ajuntament compra una finca al costat del CAP Les Bases per 171.995 euros

El consistori remarca que, així, l'empresa propietària del terreny de 745,29 m2 no en demanarà l'expropiació

10.06.2016 | 08:34

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb l'empresa Sonoma Building SL per a l'adquisició d'una finca de 745,29 m2, que ja s'utilitza com a via pública tot i ser de propietat privada. L'ha adquirit per un import de 171.995,05 euros.

Es tracta d'un terreny contigu al CAP Les Bases en forma de "L" situat a l'interior de l'illa delimitada pels carrers de la Creu Guixera, Font, Llibertat i per l'avinguda de les Bases de Manresa.

Curar-se en salut

L'Ajuntament informa que el preu de la finca s'ha fixat a partir de la valoració dels serveis tècnics municipals i que, amb aquest acord, l'empresa desisteix de demanar-ne l'expropiació. Prenent com a referència casos anteriors, es pot dir que el consistori s'ha volgut curar en salut. Hi afegeix que, en el cas que s'hagués expropiat, el preu que hauria fixat el Jurat d'Expropiació hauria estat més elevat, i que el fet que se n'hagi fet un ús públic durant anys l'hauria incrementat en un 25%.

L'Ajuntament satisfarà el preu de la compravenda a partir de tres pagaments de 57.331,68 euros cadascun durant tres anys, el 2017, el 2018 i el 2019.

Aquesta finca s'ha utilitzat des de fa anys com un passatge públic, un ús que es va incrementar exponencialment amb l'entrada en funcionament del CAP Les Bases, l'any 2004, moment en el qual també es va urbanitzar el parc de l'interior d'illa. Amb la seva compra, l'Ajuntament ha destacat que es resol una situació anòmala que s'ha perllongat durant anys i, alhora, es soluciona definitivament un tema de responsabilitat civil, a banda que permetrà afrontar la urbanització del vial, que està molt degradat, així que es disposi dels recursos necessaris per dur-lo a terme. Remarca que les negociacions per comprar la finca es remunten diversos anys enrere.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema