Joan Calmet, regidor de Turisme i Festes de Manresa, i Rafael Peris, tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Lleida, es van reunir ahir al matí per planificar possibles col·laboracions en relació amb la promoció del Camí Ignasià, tenint en compte que va del País Basc a Catalunya, passant per Lleida, i acaba a Manresa. Aquest treball conjunt es plasmarà en un conveni de col·laboració de promoció turística entre les dues ciutats.

Tant Lleida com Manresa són dos punts estratègics del Camí Ignasià, la ruta senyalitzada que uneix Azpeitia (Guipúscoa), on hi ha el santuari de Loiola i la casa natal de sant Ignasi, i el santuari de la Cova de Manresa, passant per la capital del Segrià. És el camí que recrea el trajecte a peu que va fer sant Ignasi l'any 1522 des del País Basc fins a la capital del Bages.

Calmet va explicar al regidor lleidatà les accions que s'estan realitzant en el projecte Manresa 2022, el pla de gastronomia i la implantació de la nova imatge de Manresa cor de Catalunya, entre d'altres. Posteriorment, va visitar l'Oficina de Turisme del Patronat Municipal de Turisme de Lleida.