No arriba l'esperada recuperació de l'activitat comercial a un sector emblemàtic de Manresa com és el que formen Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants.

Ja fa 4 anys que els botiguers fan un recompte semestral dels negocis nous que obren i dels que es veuen forçats a tancar.

El detonant va ser l'alarmant nombre de negocis que havien de tancar portes. Volien tenir la situació ben apamada en un espai que suma el gens menyspreable nombre de 155 establiments.

Durant els primers 2 anys i mig la sagnia va ser imparable i es van perdre vint negocis. El maig del 2015 va ser el primer recompte que no agreujava el panorama de l'anterior i el del novembre del mateix any va oferir un nou empat. Semblava que després de la davallada s'obria un període d'estabilitat i els comerciants van voler ser optimistes i tenien esperances que el recompte del maig del 2016 mostrés un punt d'inflexió.

Set d'obertes i set de tancades

No ha estat així, la situació torna a ser de 94 comerços (60%) oberts i 61 (40%) de tancats. S'han obert 7 botigues però se n'han tancat també 7. La distribució sí que és una mica diferent. Sobrerroca, plaça Major, Baixada de la Seu, Codinella, Baixada del Pòpul i Cap del Rec sud perd dues botigues obertes i passa de 38 a 36 del total de 63.

El Carme, la plaça Europa-Infants, la plaça Sant Ignasi Malalt i Cap del Rec nord queden igual amb 21 establiments en funcionament dels 33 locals existents.

Sant Miquel, Sabateria, Sant Pere i Beates guanyen un comerç obert, de 29 a 30, dels 45 espais per a botigues que hi ha. Al Joc de la Pilota, plaça Drets i carrer Serarols també en guanyen un i passen de 6 a 7 dels 14 espais comercials.

Si es vol veure el got mig ple hi ha una situació d'estabilitat i les esperances de remuntada es mantenen intactes. Si es vol veure el got mig buit, aquest important espai de la ciutat es mostra encara aliè a la represa en l'activitat econòmica.