Manresa redescobreix el seu PTV

Demanen que la ciutat reconegui el microcotxe "posant el seu nom a un carrer"

12.06.2016 | 18:56
Manresa redescobreix el seu PTV
Vianants s´aturen a observar el model PTV 400
Vianants s´aturen a observar el model PTV 400

60 anys i 60 PTV. No tots van arribar fins al passeig Pere III per ser exposats ahir a la tarda mentre al Casino, a la sala Espai7, s'inaugurava l'exposició commemorativa de l'aniversari. Molts es van quedar a la seu de l'empresa AUSA, però la filera cromàtica dels 25 vehicles exposats va atraure moltes mirades dels vianants. Molts manresans van redescobrir un vehicle madein Manresa, del qual es van produir més d'un miler d'unitats des del 1956 i fins al 1961.

Els automòbils, que ja havien participat al matí en una gimcana fotogràfica que els havia portat fins a la Seu, la Cova, la Buresa i Crist Rei, havien arribat des de punts tan diversos com Alacant, Múrcia, Albacete, Mallorca, Logronyo, Holanda i els Estats Units.

La festa commemorativa, organitzada pel Clàssic Motor Club del Bages, va tenir un vessant familiar i un de reivindicatiu. Antoni Tachó, com a president de l'entitat, va destacar "el sentiment i la passió" que tots els participants en la trobada tenen per mantenir viu aquest microcotxe. "Veig les vostres cares i sé l'últim mes de patiment que heu passat per tenir a punt el vehicle i ser avui aquí".

Per la seva banda, Xavier Perramon, que va ser el primer president del Clàssic Motor Club, va ser l'encarregat de la reivindicació. "Com a marca de Manresa, crec que el PTV mereix que algun carrer o placeta dugui el seu nom", va apuntar, després de recordar que els seus creadors (Maurici Perramon, Antoni i Guillem Tachó i Josep Vila) van tirar endavant una aventura, amb la complicitat d'altres emprenedors manresans, que van fer "de la necessitat una realitat". També va demanar que l'exposició "60 anys de PTV", que es va inaugurar ahir a l'Espai7 i només es podrà veure fins avui, es pugui veure durant més temps, "perquè muntar-la ha comportat esforç i aplega un patrimoni important per a Manresa". Mireia Estefanell, regidora de Dinamització Econòmica i Participació, va escoltar les peticions i se les va fer seves. També Bàrbara Minoves, directora dels serveis territorials del departament d'Empresa i Ocupació, es va comprometre a "ajudar en el que faci falta" per aconseguir aquests objectius.

El model a seguir, van assenyalar, és el de la basca de Mungia, on es va construir el microcotxe Goggomobil. Té una rotonda que ho recorda i també hi ha petits vehicles de la marca als parcs infantils.

La trobada continua avui amb una ruta per les carreteres del Bages, que acabarà a Sant Benet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema