Natura, música i ciència van protagonitzar la festa de diumenge al matí al parc del Castell de Manresa, organitzada per les associacions de veïns del Passeig i Rodalies, de Vic-Remei i de Cal Gravat amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. L'objectiu era portar gent al Castell, també conegut com a parc de Puigterrà, un espai verd al mig de Manresa infrautilitzat. Hi van passar durant la jornada unes tres-centes persones.

La matinal va incloure la participació de grups de ball de Studio Dance i de l'Escola Roser, l'actuació del grup Arlet; observacions solars i un taller d'enlairament d'un coet d'aigua per part de l'Agrupació Astronòmica de Manresa, que té la seu al Castell, i jocs gegants del CAE per als més petits.

Joan Calmet, regidor de Barris, i Faustí Fíguls, per part de la federació de barris, van lliurar els premis del concurs de dibuix i de fotografia que es van convocar.

Tots els actes van tenir la col·laboració d'Abacus, Contrast, Joguiba, El Petit Celler, Cal Moliné, la pastisseria Perarnau, Caprabo i el Kursaal.