L'Ajuntament de Manresa incorpora deu pisos destinats a famílies dels serveis socials

Es tracta d'una primera experiència d'una nova via de captació de pisos de propietaris privats

14.06.2016 | 17:26

L´Ajuntament de Manresa inicia una nova via per tal d´aportar més habitatge destinat a persones o famílies amb risc d´exclusió residencial. Aquest migdia, després de ser aprovat a la Junta de Govern pública, el consistori i la societat propietària de deu habitatges del barri de la Sagrada Família de Manresa han signat un conveni pel quals els pisos es posaran a disposició de l´Ajuntament, per tal que puguin ser llogats a persones o famílies que compleixin els criteris que determinen els serveis socials municipals.

La signatura ha anat a càrrec de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la societat patrimonial Inmobiliària Ginjoler, SA, representada per la Sra. Núria Vila, en presència dels regidors d´Habitatge, Antoni Llobet, i Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

Segons el conveni signat, l´entitat propietària arrenda i assumeix l´administració i el manteniment dels habitatges, però són els serveis socials municipals els que determinen les unitats familiars que podran instal·lar-s´hi. El conveni preveu l´adscripció inicial d´aquests deu habitatges, però podria ampliar-se. El període inicial del contracte de lloguer s´estableix en el mínim legal, fixat en tres anys, prorrogables anualment.

El consistori fa una aportació econòmica anual, a efectes pràctics equival a l´import de l´Impost de Béns Immobles (IBI). D´acord amb el conveni, el consistori també farà un seguiment assistit de cadascuna de les unitats familiars llogateres a través dels serveis socials municipals.

Voluntat de continuïtat

Es tracta d´una primera experiència de captació d´habitatges de propietaris privats per incorporar-los al lloguer social, una via que l´Ajuntament de Manresa espera continuar amb altres habitatges que propietaris privats vulguin posar a disposiciElAmualitari a lhabitatge. resta de a disposici habittges en el cas de Manresa gestiona Fnstruitts de la Fundació del lloguer social.

La mesura s'afegeix a la resta de polítiques per garantir l´accés igualitari a l´habitatge. Aquest mes de maig, l´Ajuntament de Manresa va iniciar el procediment per obtenir la cessió obligatòria d´habitatges buits amb destí a lloguer social. Era també el primer procediment d´aquest estil, que ha de servir de guia per a futures actuacions.

Igualment, el govern municipal manté obertes les partides pressupostàries destinades a les diverses modalitats d´ajuts en relació amb l´habitatge, vol seguir incrementant el parc d´habitatges destinades al lloguer social i aplica el Programa d´inspecció i intervenció sobre els habitatges buits en situació anòmala, que té per objecte obtenir l'ocupació dels pisos desocupats permanentment propietat de grans tenidors, recuperant la seva funció social i garantint el dret a l'habitatge de les famílies en situació de risc d'exclusió residencial.

L´equip de govern continua actuant d´acord amb els principis de la llei 24/2015 del Parlament de Catalunya, de mesures urgents per afrontar l´emergència en l´àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica: seguiment dels casos judicialitzats, elaboració dels informes socials per a la paralització o ajornament de processos de desnonament i exigència als grans tenidors d´oferir un lloguer social; seguiment dels casos en què cal evitar el tall de subministraments a la llar, i demanda de la cessió de pisos buits de grans tenidors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema