L'estació de la Renfe de Manresa viu amb relativa normalitat el tercer dia de vaga convocat pel Sindicat de Maquinistes de la companyia. Després que la reunió que van mantenir dilluns a la tarda la direcció de Renfe i representants del sindicat Semaf acabés sense acord, avui al matí s'estan mantenint les aturades previstes, que ja van començar el divendres dia 10 i el diumenge dia 12; i que continuaran el dijous dia 16.

A l'estació de Manresa regna ara mateix la normalitat i no s'han registrat cues, incidències ni queixes durant les primeres hores del matí, segons ha pogut comprovar aquest diari i ha corroborat un treballador de l'estació. Malgrat que alguns mitjans afirmen que els serveis mínims no s'estan complint, el mateix treballador ha assenyalat que «a Manresa s'estan complint» i que «estem al 70 % del servei».

Noelia Medina, una usuària habitual de la línia R4, que ha arribat a la capital del Bages procedent de Terrassa a quarts de 10 del matí,

ha declarat a Regió7 que el seu tren «ha arribat amb només un quart d'hora de retard», i ha afegit que des de divendres (dia que va començar la vaga), «aquests 15 minuts són el retard habitual». «En canvi» -destaca- «el dijous, que no hi havia aturades previstes, el tren va sortir amb més d'una hora de retard. És imprevisible».

El sindicat de maquinistes Semaf ha anunciat tres noves jornades d'aturades pel 24 de juny -dia de Sant Joan- i per als dies 29 de juny i 1 de juliol, coincidint amb la primera 'operació sortida' de vacances d'estiu.

La jornada de vaga d'aquest dimarts és la tercera de la primera tongada convocada pels sindicat de maquinistes Semaf, que finalitzarà aquest dijous, contra el que considera incompliments de la direcció de Renfe en el pla d'ocupació de la companyia. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment van decretar uns serveis mínims del 66% en hores punta- entre sis i dos quarts de nou del matí i entre cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de jornada ho fan al 63%. D'altra banda, els serveis d'AVE-Llarga Distància presten el 72% dels seus serveis i els Avant el 63%.