El barri manresà del Poble Nou traurà dimecres els seus gegants al carrer però no serà per a cap festa sinó per a un acte molt més trist: la mort per malaltia amb només 57 anys d'edat de Joan Bayer Crispí.

El funeral s'oficiarà dimecres a les 11 del matí a l'església de Sant Josep i l'ofici es durà a terme amb les figures que ell havia transportat tantes vegades plantades a la porta en senyal de respecte de la resta de membres de la colla.

El president de l'Associació de Veïns del Poble Nou, Valentí Serra, explicava a aquest diari molt afectat que a Joan Bayer «se'l trobarà a faltar» per la seva bonhomia i implicació en les activitats que el barri duia a terme.

Va entrar a la colla gegantera el 1999 i amb posterioritat va assumir responsabilitats a la junta de l'associació de veïns, on actualment desenvolupava les tasques de tresorer.

La seva contribució a la celebració de les festes de Reis, revetlles populars, els homenatge a la gent gran va ser notòria. «La gent que fem moure les entitats som molt poca i ell col·laborava en tot», assegurava Valentí Serra.

Per això han considerat un gest de reconeixement traslladar els gegants del Poble Nou fins a la parròquia on se li donarà el darrer adéu.