Una millor accessibilitat a peu pla, més visibilitat i una aposta pel Barri Antic, són les principals raons que han fet decidir Òmnium Cultural del Bages a Manresa a canviar de local després de 41 anys. Durant tot aquest temps l'entitat ha tingut la seva seu en un pis del carrer del Bruc, 99. A partir del setembre es traslladaran al carrer Sobrerroca, 38, un local on fins fa poc hi havia el restaurant Veigé. És gran, espaiós i amb diverses sales.

La millora és evident a simple vista, i permetrà a Òmnium organitzar actes culturals que fins ara s´havien de dur a terme a altres locals de la ciutat perquè el pis que ocupava fins ara al carrer del Bruc, no era el lloc més idoni. A partir d´ara disposarà del seu local propi perquè l´espai ho permet.

També ha anunciat que l´obrirà a entitats del Barri Antic i de la ciutat en general perquè hi porti a terme activitats. «La ciutat ens agrairà que hi siguem», ha explicat el president d´Òmnium Cultural al Bages, Jordi Corrons.

«No el volem tenir tancat i barrat, sinó que en tingui un ús i que la ciutat en tregui profit», ha assegurat juntament amb la secretària de l´entitat, Marta Torra, i el conseller delegat de Favets i Tremendos, societat propietària del local, Lluís Matamala.

Matamala ha assegurat que Favets i Tremendos, format per una norantena de socis, va néixer el 2004 amb l´objectiu de promoure la cultura i la gastronomia dels Països Catalans. Ara el local continuarà obert, però deixant de banda la gastronomia. «Esperem que imbueixi la gent a tenir set de cultura i a fer un país més culte, desenvolupat i lliure».

Òmnium farà el trasllat el setembre, de forma que el curs vinent ja el començarà a la nova seu. També s´hi traslladarà l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). No s´hi faran obres. Tan sols compten instal·la3-hi una paret mòbil per dividir el que fins ara era el menjador del restaurant i reconvertir-los en diverses sales. Hi poden cabre gairebé un centenar de persones. Al carrer del bruc Òmnium era en règim de lloguer, i ara continuarà igual. Actualment l'entitat compta amb 2.300 socis al Bages i al Moianès.