Demà dijous 16 de juny, es posen en marxa els 25 nous parquímetres de la zona blava de Manresa que s´afegeixen als 11 ja instal·lats. El nou model ofereix més avantatges als usuaris de la zona blava i millora el sistema de gestió i de resolució d´incidències.

El principal canvi pels usuaris serà que hauran d´introduir la matrícula del vehicle al parquímetre i ja no farà falta posar el tiquet al vehicle, atès que els vigilants rebran la informació a l´smartphone.

Durant el mes d´abril de 2015 es va dur a terme una primera fase en la qual es van instal·lar 9 parquímetres a la zona blava del carrer Guimerà i al Passeig de Pere III, als quuals es van afegir 2 més a la plaça Milcentenari i al carrer Dama. A partir del dilluns 27 de juny quedaran fora de servei els antics i progressivament es començaran a retirar.

L´Ajuntament i l´empresa concessionària del servei, Eysa, han editat uns tríptics informatius que els propis vigilants repartiran entre els usuaris i que també estaran disponibles en edificis municipals, oficines d'informació, etc.

Pantalla tàctil que també informarà dels serveis a la ciutat

Aquest nou model de parquímetre aporta tota una sèrie d´avantatges com la possibilitat d´incorporar informació d´interès pels ciutadans com ara serveis propers (plànol de situació), activitats que ofereix l´Ajuntament, fires locals, turisme i altres que s´aniran actualitzant periòdicament.

El fet d´obtenir la comunicació en temps real fa que es millori la pròpia gestió del servei. El parquímetre disposa d´un software de gestió que transmet les incidències de la màquina als responsables de l´empresa i a l´Ajuntament, per tal de donar solució d´una forma més ràpida a les mateixes. També permetrà disposar en temps real dels tiquets obtinguts per màquina i d´informes de gestió sobre l´ocupació de les places, recaptació i incidències.

L´usuari disposarà d´una pantalla tàctil en color de10,4´multimèdia que anirà donant la informació necessària en funció del tràmit que es desitgi. Per donar major accessibilitat el parquímetre també disposarà d´un teclat retroil·luminat que permetrà també realitzar totes les funcions.

Pagament amb targeta contactless i anul·lació de denúncies

A banda del pagament en monedes i targeta de crèdit, com a novetat la màquina permet el pagament amb targeta de crèdit d´una forma més senzilla, incorpora un lector contactless (lector de targeta sense contacte), i un nou sistema de lector de targetes certificat online (EMV) que millora la seguretat del pagament. Amb aquest lector la targeta està accessible en tot moment evitant el risc de bloqueig de la targeta a l´interior de la màquina.

El nou sistema permet el seu ús durant les 24 hores del dia (tant per fer pagaments com per l´anul·lació de denúncies), que fins ara només es podia realitzar durant l´horari del servei. L´empresa EYSA ha implantat un telèfon gratuït d´atenció a l´usuari també de 24 hores, que estarà visible en tot moment a l´expenedor.

El nou sistema permet, introduint el número de la sanció, anul·lar de forma telemàtica les denúncies que siguin anul·lables sense haver-la de dipositar enlloc físicament, i quedant-se l´usuari un comprovant (tiquet d´anul·lació). Fins ara s´havia d´obtenir un tiquet d´anul·lació que conjuntament amb el resguard de la denúncia es dipositava en un sobre dins d´una bústia del mateix expenedor. Això provocava dificultats a alguns usuaris a l´hora de fer el tràmit.

Lector de codis QR

Amb motiu de la incorporació d´aquests nous parquímetres amb utilització 24 hores, hi ha un lector de codis QR que permet afegir temps d´estacionament mitjançant vals de comerç o seleccionar la denúncia rebuda per tramitar la seva anul·lació, directament passant el codi pel lector, sense haver d´escriure el seu número.

Com a novetat, amb cada tiquet s´imprimirà un codi QR que es pot guardar per no haver d´escriure cada vegada la matrícula de forma que només caldrà passar-ho pel lector.

Vals comerç

Els comerciants podran adquirir vals de comerç per a fidelitzar els seus clients a través de la pàgina web www.eysamobile.com.

Pagament per aplicatiu mòbil EYSAMobile

Amb aquest sistema es pot aparcar el vehicle el temps desitjat i ampliar el temps des de qualsevol lloc amb el mòbil, ja que es reben avisos automàtics quan el temps està a punt d´exhaurir-se. Si es marxa abans d´hora es pot recuperar l´import sobrant.