El sindicalista andalús i regidor per Podem a l'Ajuntament de Jaén, Andrés Bodalo, empresonat el març per agredir suposadament un regidor socialista de la ciutat andalusa, va ser a Manresa fa dos anys per participar en un acte organitzat per la Festa Major Alternativa. Durant la seva estada a la capital del Bages també va prendre part en l'ocupació d'un bloc de pisos de la Parada Nova, una acció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAHC).

Bodalo ha de complir una pena de 3 anys i mig de presó per uns incidents que hi va haver durant l'ocupació d'una finca a la població de Jódar, a Jaén, l'any 2012.

Els col·lectius que fa 25 anys que organitzen la Festa Major Alternativa a Manresa ha fet públic un comunicat en el qual se solidaritzen amb Bodalo. Recorden que durant la seva estada a la ciutat va «defensar els drets sobre els recursos naturals i a combatre les privatitzacions». Així mateix el col·lectiu 'afegeix a la campanya en favor del seu alliberament, "donant especial suport als companys del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) que estan en vaga a Madrid des de fa un mes". Finalment denuncien "la criminalització dels moviments socials i reafirmem el nostre compromís amb les lluites de les classes populars per una societat més justa".

Llegeix el comunicat de suport de la Festa Major Alternativa.

El 2012 Bodalo i una cinquantena de jornalers es van tancar a la casa de cultura de Jódar per reclamar un pla d'ocupació rural. La Guàrdia Civil els va desallotjar i posteriorment el govern municipal de la població, en mans del PSOE, el va denunciar per una suposada agressió al tinent d'alcalde. Va ser condemnat a 3 anys i mig de presó, condemna que va començar a complir el març passat.