L'Ajuntament de Manresa ha iniciat una nova via per captar habitatges destinats a persones en risc d'exclusió social. En aquest cas es tracta de pisos de propietat privada que es posen a disposició del consistori a canvi d'una compensació econòmica que equival al cost de l'Impost de Béns Immobles (l'IBI).

Aquest dimarts es va signar el primer d'aquest tipus de contractes, que suposarà afegir 10 pisos al parc d'habitatges de lloguer social de Manresa. En aquest cas són al barri de la Sagrada Família. La signatura del contracte va anar a càrrec de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la representant de la societat patrimonial Immobiliària Ginjoler, Núria Vila. També hi eren presents els regidors d'Habitatge, Antoni Llobet, i d'Acció Social, Àngels Santolària.

Segons el conveni, la propietat arrenda i assumeix l'administració i el manteniment dels habitatges, i són els serveis socials municipals els que determinen les unitats familiars que podran instal·lar-s'hi.

Per a l'Ajuntament de Manresa es tracta d'una primera experiència de captació d'habitatge de propietaris privats per incorporar-los al lloguer social, una via que el govern municipal "espera continuar amb altres habitatges que propietaris privats vulguin posar a disposició". El maig passat el consistori va iniciar el procediment per obtenir la cessió obligatòria de pisos buits.