Les malalties rares o minoritàries afecten milers de persones i per tal de visibilitzar els problemes de les que les pateixen Marcos Bajo i Minerva González estan fent un recorregut de 3.400 quilòmetres en 59 dies, corrent i en bicicleta, que ahir va passar per Manresa.

Marcos Bajo, que pateix retinosi pigmentària, fa el recorregut en bicicleta i, a més, fa de guia de Minerva González -amb ceguesa total- quan ella fa la seva part de l´etapa corrent o caminant.

Ahir, a Manresa primer van protagonitzar una classe solidària de spinning al gimnàs Vela seguida d´una xerrada. Tot seguit la regidora de Salut, Mercè Rosich, els va donar la benvinguda a la ciutat. Aquesta particular marxa es finança amb donacions particulars i també amb aportacions d´algunes empreses, i es du a terme aixoplugada per la Federació Espanyola de Malalties Rares.

Els dos atletes recorren els 3.400 quilòmetres amb l'objectiu de donar a conèixer aquest tipus de malalties, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat de les persones que les pateixen i els seus familiars.