El pont de Sant Joan dispara les sol·licituds de vot per correu a Manresa

L'oficina de Correus de la ciutat ha registrat estones de cues al llarg d'aquesta setmana

18.06.2016 | 07:42
L´oficina de Manresa ja ha rebut mil sol·licituds per votar per correu
L´oficina de Manresa ja ha rebut mil sol·licituds per votar per correu

El fet que les eleccions espanyoles del proper 26 de juny coincideixin amb el pont de Sant Joan i en un període en el qual molta gent ja està de vacances ha provocat que al llarg d'aquesta setmana s'hagin registrat moments d'aglomeració i de cues a les oficines de Correus de Manresa de gent que hi sol·licita el vot per correu.

Lluís Martínez, delegat sindical de la CGT de Correus de Manresa, ha explicat a aquest diari que «ja hem sol·licitat més de mil vots per correu, una xifra que iguala gairebé la registrada en les passades eleccions catalanes» del 27S en la qual, recordem hi va haver una participació de rècord. Martínez detalla que «malgrat que des del mes de maig que es pot sol·licitar el vot per correu és des de fa 15 dies que estem tenint més feina derivada de la sol·licitud del vot per correu». Dijous és el darrer dia per realitzar la sol·licitud.

Martínez explica que les cues que s'han format no només es generen «perquè vingui més gent a l'oficina, sinó perquè fer la sol·licitud requereix força temps. La gent ve aquí i, a banda de presentar un document d'identitat, ha d'omplir un formulari. Molts cops són persones grans, que necessiten que els ajudem i això requeriex temps».

Un cop fet omplert l'imprès de sol·licitud de vot per correu i lliurat a l'oficina postal, el sol·licitant rebrà a casa per correu certificat la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot. El lliurament d'aquesta documentació es realitza sempre personalment. Aleshores l'elector ha de presentar el sobre model oficial adreçat a la mesa electoral, amb el certificat d'inscripció en el cens electoral i el de votació en el qual s'hi inclou la papereta a l'oficina de correus. L'enviament es fa com a correu certificat i urgent, i és gratuït. Per presentar aquesta documentació, els electors tenen temps fins el dia 22 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Tot i el canvi de model de servei, l'atenció presencial es manté com una referència que molts...

Segona acció de neteja a la llera del Cardener

Serà el proper 5 de novembre, amb sortida a les 9 del matí del costat de La Carpa del Riu

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema