El sindicalista andalús i regidor per Podem a l'Ajuntament de Jaén, Andrés Bódalo, empresonat el març per haver agredit suposadament un regidor socialista, va ser a Manresa fa dos anys per participar en un acte organitzat per la Festa Major Alternativa. Durant la seva estada a la ciutat també va prendre part en l'ocupació d'un bloc de pisos a la Parada Nova, una acció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAHC).

Els col·lectius que fa 25 anys que organitzen la Festa Major Alternativa a Manresa han fet públic un comunicat en el qual se solidaritzen amb Bódalo. Recorden que durant la seva estada a la ciutat va "defensar els drets sobre els recursos naturals i va combatre les privatitzacions". Així mateix s'afegeixen a la campanya en favor del seu alliberament, i finalment denuncien "la criminalització dels moviments socials i reafirmem el nostre compromís amb les lluites de les classes populars per una societat més justa".

El 2012 Bódalo i una cinquantena de jornalers es van tancar a la casa de cultura de Jódar (Jaén) per reclamar un pla d'ocupació rural. El van acusar d'haver agredit un regidor, i va ser condemnat a tres anys i mig de presó.