El govern de Manresa dóna compte al ple de l'informe de les despeses sense crèdit

La Sindicatura de Comptes demana a l'Ajuntament més control

16.06.2016 | 19:47

L´equip de govern de CDC i ERC ha donat compte al ple municipal de l´Ajuntament de Manresa l´informe de la Sindicatura de Comptes relatiu a les despeses executades sense crèdit, que va ser avançat per Regió7 divendres passat.

L´informe va ser donat a conèixer al conjunt de grups polítics dintre de l´apartat de de les qüestions de presidència.

En l´Informe, la Sindicatura de Comptes de Catalunya recomana a l'Ajuntament de Manresa que millori els seus controls interns relatius a despeses executades sense crèdit pressupostari. Això són les despeses que pels motius que sigui no tenen una assignació pressupostària.

S'ha donat la circumstància que el punt immediatament posterior al donar compte de l´informe de la Sindicatura era un reconeixement de crèdit extrajudicial per despeses d´aquesta naturalesa.

No es tracta, però, d´una situació que afecti especialment a l´Ajuntament de Manresa. La Sindicatura ha fet la mateixa recomanació a una trentena més de municipis catalans sobre els quals ha fet un informe a partir de les dades de l'exercici del 2013.

L'estudi que s'ha fet públic recentment és una iniciativa conjunta del Tribunal de Comptes i la Sindicatura de Comptes per tenir un panorama conjunt d'aquest tipus de despeses a nivell local a tot l´estat.
Per això s´han fet 12 estudis arreu. En el cas de Catalunya s'ha dut a terme a 35 municipis de més de 5.000 habitants, entre els quals Manresa. També hi ha Barcelona, Badalona, Lleida, Tarragona, Mataró, Reus, Sitges i Vilanova i la Geltrú, entre d´altres.

L'informe detalla que el 31 de desembre del 2013 Manresa tenia 34 factures no imputades al pressupost per valor de 278.000 euros.

La Sindicatura de Comptes també va verificar les quantitats pendents d´aplicar al pressupost en concepte de sentències judicials motivades, bàsicament, per litigis urbanístics. En el cas de Manresa les sentències no eren fermes i pujaven a 13 milions. Segons els comptes de la Sindicatura, però, l´import és de 16 milions, amb la qual cosa hi ha un decalatge de gairebé 3,5 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema