Se sap de memòria la matrícula del seu cotxe? Des d'aquest dijous s'ha d'anotar als nous parquímetres de la zona blava de Manresa per poder estacionar el vehicle. Regió7 va parlar amb 10 usuaris. D'aquests, 7 no se sabien la matrícula i van haver de tornar al cotxe per memoritzar-la. En algun cas fins en dues ocasions. Els altres 3 sí que la sabien.

L'avantatge del nou sistema és que no cal tornar al cotxe a deixar el tiquet que imprimeix l'aparell. Es controla telemàticament. Tot i així, per falta de costum i, sobretot, de confiança, la majoria feia com sempre: tornar al cotxe i deixar-lo en un lloc visible.

Qui no se'n refia

L'Abel és un dels que no se'n refien. També dels que no se saben la matrícula. "Per a mi això és una molèstia", va dir quan li va aparèixer a la pantalla tàctil el teclat per anotar-la. "Això deu ser perquè tinguin totes les dades i si et passes dos minuts ja et multaran". El Josep va haver de buscar les ulleres per llegir el missatge de la pantalla i mentrestant l'operació se li va cancel·lar. Va explicar que no trobava el cantó positiu del nou sistema. El que sí que li va agradar és que ara és més còmode pagar amb la targeta, i que les multes es puguin anul·lar les 24 hores del dia.

El mateix va dir l'Encarnación. "Els aparells antics són més complicats a l'hora de pagar amb targeta", va opinar. Va ser de les que van haver de tornar al cotxe a mirar-se la matrícula després de deixar anar un renec. Tou, això sí. "Jo ja m'hi he trobat fora de Manresa i és un rotllo. No ho voto. Suposo que el tiquet no caldrà posar-lo, no?", es va demanar. Ho va acabar fent per si de cas. "Arribarà el moment en què ens sabrem la matrícula", es va consolar.

De renecs, i de l'alçada d'un campanar, sí que en va dir la Sandra quan a l'hora de pagar la zona blava a la plaça 11 de Setembre el parquímetre li va demanar la matrícula. "Faig tard a la feina", es va excusar. Va tornar enrere corrents, va tornar, va pagar 2 euros i va tornar a marxar corrents.

"Això és un embolic. Si pagues, que és el que interessa, per què has d'apuntar la matrícula?", va opinar el Josep. No la recordava, però en aquest cas tenia el cotxe a prop.

Igual que la Pepi, que el va deixar just al costat del parquímetre. "No la sé. Perquè el tinc al davant, que si no...". Va afirmar que tot cada cop va més en la línia de les noves tecnologies. "Als joves potser no els costa, però de mica en mica t'espaviles".

Ja a la plaça d'Espanya, la Núria es va posa les ulleres abans de prémer cap tecla. Sabia la matrícula i que s'havia posat en marxa el nou sistema. No li fa "ni fred ni calor", i va considerar que "és el mateix d'abans. Em dóna el tiquet igual". El Francesc feia cua al darrere. Va haver de rumiar la matrícula i donar un cop d'ull al cotxe que tenia aparcat davant de la comissaria, però se'n va sortir. Darrere seu, el Rubén va opinar que "no em sembla ni bé ni malament. Suposo que és per la seva comoditat i per tenir més control". És dels que se saben la matrícula.

Aparells nous i vells

Fa un any es van col·locar els primers parquímetres nous al Passeig i al carrer Guimerà. Aquest mes s'han instal·lat els que faltaven a la resta de la ciutat, un total de 37, i ahir tots ja estaven operatius.

Encara hi ha llocs on el nou aparell conviu amb el vell. En aquest cas la majoria d'usuaris va optar per utilitzar l'antic, si ho hem de jutjar pels tiquets que hi havia als cotxes. El Lluís va ser un d'ells. Va explicar que havia provat el nou "però no he sabut seguir els passos" i "he anat al clàssic". Fins al pròxim 27 de juny conviuran els dos aparells. Aquest dia els antics quedaran fora de servei i s'aniran retirant progressivament.