El ple de l´Ajuntament de Manresa va aprovar sense cap vot en contra el text definitiu de la nova ordenança reguladora dels serveis funeraris.

L´aprovació es va fer després de desestimar una al·legació de Funerària Fontanova i d´estimar unes peticions de l´Autoritat Catalana de la Competència i desestimar-ne unes altres per considerar que «es passen i van una mica més enllà» del que caldria amb la liberalització dels serveis funeraris.

El regidor de Barris, Joan Calmet (CDC), va explicar que en un primer moment l´autoritat de la competència va felicitar l´Ajuntament per haver estat pioner en la liberalització de serveis funeraris, però tot això «no es van estar de presentar un seguit d´al·legacions que sobrepassaven fins i tot el que en algun cas es podria considerar correcte». Per això, segons Calmet, «de les al·legacions presentades tres es desestimen i tres es tenen en compte».

Es desestima la petició que no hi hagi d´haver flota mínima de vehicles funeraris i l´Ajuntament manté el requeriment de, com a mínim, tres cotxes. L´Ajuntament també es manté ferm en que qui vulgui fer de funerari a Manresa ha de tenir un mínim d´instal·lacions fixes i tampoc fa marxa enrere en la necessitat de dipositar una fiança econòmica.

D´altra banda, s´estimen les al·legacions que fan referència a reduir l´estoc mínim de fèretres necessaris, no obligar a que les oficines de comercialització del servei hagin d´estar en un espai qualificat urbanísticament de forma especial per acollir-les (com sí hi han de ser les instal·lacions d´un tanatori) i s´adapten els requisits de tanatori a una ordenança general.

Pel que fa a l´al·legació de Fontanova s´informa desfavorablement perquè proposava que l´ordenança marqués el nombre mínim de persones que hi ha d´haver a la plantilla de serveis funeraris i els serveis jurídics municipals consideren que una ordenança no ha d´entrar a valorar el nombre de persones que han de donar un servei sinó garantir que aquest es doni adequadament.