El ple de l'Ajuntament de Manresa va autoritzar ahir al vespre la construcció d'un centenar d'habitatges a l'antiga Alcoholera Manresana, ara propietat, en la seva major part, del Banc de Santander. És l'espai limítrof al pàrquing de l'estació d'autobusos, la carretera de Santpedor i el carrer de Sant Antoni Maria Claret.

En la sessió d'ahir, la proposta per construir habitatges d'alt nivell (120 metres quadrats) en aquest espai només va tenir els vots a favor de l'equip de govern format per Convergència i Esquerra Republicana. CUP, PSC i DM hi van votar en contra en considerar que es beneficiava injustificadament una operació de l'entitat bancària sense unes contraprestacions per a la ciutat que ho justifiquessin.

Es tracta d'un terreny molt proper a l'estació d'autobusos, ubicat a la cantonada entre el carrer de Sant Antoni Maria Claret i la carretera de Santpedor. Els terrenys estan inclosos en l'anomenat pla especial PE 8 Alcoholera Manresana i havia estat utilitzat durant molts anys com a magatzem per l'empresa manresana Construccions Cots i Claret. El PMU Alcoholera afecta un total de 6.830 metres quadrats.

Amb l'operació es porta a terme una reducció de l'edificabilitat prevista en el pla general actual, el del 1997, però superior a la que preveu el POUM que a hores d'ara es troba en fase d'aprovació provisional. La intervenció preveu la restauració de l'emblemàtica xemeneia de l'Alcoholera, i la conservació parcial de les façanes de la nau original de la fàbrica.

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy (ERC), va defensar l'operació per tractar-se d'un àmbit de desenvolupament que durant dècades no ha estat possible materialitzar i va explicar que el Banc de Santander té la voluntat de posar en marxa de forma imminent la construcció, que també suposarà la consecució d'espai públic en el que podria ser un punt d'inflexió en la sequera constructora a la ciutat.