El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar sense cap vot en contra el text definitiu de la nova ordenança reguladora dels serveis funeraris.

L'aprovació es va fer després de desestimar una al·legació de Funerària Fontanova i d'estimar unes peticions de l'Autoritat Catalana de la Competència i desestimar-ne unes altres per considerar que "es passen i van una mica més enllà" del que caldria amb la liberalització dels serveis funeraris.

El regidor de Barris, Joan Calmet (CDC), va explicar que en un primer moment l'autoritat de la competència va felicitar l'Ajuntament per haver estat pioner en la liberalització de serveis funeraris, però tot això "no es van estar de presentar un seguit d'al·legacions que sobrepassaven fins i tot el que en algun cas es podria considerar correcte". Per això, segons Calmet, "de les al·legacions presentades tres es desestimen i tres es tenen en compte".

Es desestima la petició que no hi hagi d'haver flota mínima de vehicles funeraris i l'Ajuntament manté el requeriment de, com a mínim, tres cotxes. L'Ajuntament també es manté ferm que qui vulgui fer de funerari a Manresa ha de tenir un mínim d'instal·lacions fixes i tampoc fa marxa enrere en la necessitat de dipositar una fiança econòmica.

D'altra banda, s'estimen les al·legacions que fan referència a reduir l'estoc mínim de fèretres necessaris, no obligar a que les oficines de comercialització del servei hagin d'estar en un espai qualificat urbanísticament de forma especial per acollir-les (com sí hi han de ser les instal·lacions d'un tanatori) i s'adapten els requisits de tanatori a una ordenança general.

Pel que fa a l'al·legació de Fontanova s'informa desfavorablement perquè proposava que l'ordenança marqués el nombre mínim de persones que hi ha d'haver a la plantilla de serveis funeraris i els serveis jurídics municipals consideren que una ordenança no ha d'entrar a valorar el nombre de persones que han de donar un servei sinó garantir que aquest es doni adequadament.