La finca que fins fa uns anys havia estat un establiment de marbres, a la cantonada dels carrers Urgell i de la Mel de Manresa, va començar a ser enderrocada dilluns al matí. Es tracta d´una superfície de 298 metres quadrats, i un cop finalitzat l'enderroc s´hi faran diverses actuacions: pavimentació amb peces de formigó en una part de l´espai, paviment de sauló de la placeta resultant, instal·lació de tres bancs, ubicació de pilones o jardineres que evitin l´aparcament de vehicles al nou espai, i reubicació dels contenidors d´escombraries. També s´impermeabilitzaran les parets mitgeres que quedin al descobert. Posteriorment, a l'hivern, també s´hi plantarà un lledoner.

L'actuació pretén aconseguir un doble objectiu. Per una banda, posar fi als inconvenients que suposen els edificis sense ús durant un període llarg de temps (brutícia, pudors, risc per als vianants...) tal com, en aquest cas, havien denunciat els veïns de l'entorn. Per altra banda, es guanyarà una altra placeta per a l'ús públic i l'embelliment del barri, que podrà acollir tota mena d´activitats. En aquest sentit, cal recordar que la primera prioritat del Comissionat del Centre Històric és donar ús als espais tancats i abandonats, ja sigui a través de la rehabilitació d'edificis o de la seva incorporació a l'espai públic. Per altra banda, amb aquesta actuació es dóna compliment al projecte Espais buits, un dels objectius del Pla de govern i que s´afegeix a la recuperació del solar situat a la Muralla de Sant Francesc 21, inaugurat recentment.

El pressupost de l'actuació és de 30.203 euros, i les obres tindran un mes de durada. El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, i el Comissionat del Centre Històric, Adam Majó, van ser presents dilluns al matí en l'inici dels treballs.