La plaça Major de Manresa ha celebrat, aquest dilluns, un minut de silenci amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'acte es va celebrar a les 12 del migdia per denunciar la situació que viuen milers de persones obligades a fugir de les seves llars per motius com la guerra, raça, religió, nacionalitat, orientació sexual.

La concentració -que va aplegar una cinquantena de persones- es va fer davant la porta de l'edifici consistorial amb la presència de l´alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; de la regidora d´Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària; així com altres regidors i regidores de l´Ajuntament, treballadors municipals i ciutadans i ciutadanes que es van afegir a la convocatòria de l´Ajuntament de Manresa.

L´acte s´emmarca dins els actes organitzats a la ciutat per sensibilitzar la població sobre les causes que motiva l´actual crisi de refugiats i, al seu torn, posar en valor el treball de les entitats i ONG que es dediquen a l´asil, l´acollida i el benestar dels refugiats.