Avui, revetlla de Sant Joan, la discoteca Menfis de Sant Fruitós de Bages tornarà a obrir portes després d´estar cinc anys tancada. Els grups manresans Villa Martini i Itaca s´han aliat per fer reviure una de les sales més clàssiques de la comarca, que es va inaugurar el 1979. D'entrada obrirà els divendres, dissabtes i vigílies de festius, com és el cas d'aquest dijous.

Els mesos d'estiu obrirà la zona de la carpa amb el concepte Villa Martini, amb un ambient mediterrani "a la fresca per fer una copa entretinguda",explica Roger Clotet, del grup Itaca. Hi haurà quatre barres i durà el nom de Villa Martini.

Ja de cara a l'hivern la idea "buscar continuïtat" i obrir la discoteca i recuperar-ne l'essència, afirma Clotet. L'ambient estarà pensat per a un públic entre 25 i 45 anys, "gent que no surt tant però que quan ho fa s'ho vol passar bé, trobar-se en un bon entorn i que pugui ballar, asseure's o prendre una copa. Tot en un". Clotet remarca que com que és un edifici amb potencial s'està rumiant la possibilitat "d'anar-hi fent coses, que hi puguin haver sorpreses".

La discoteca Menfis va tancar el setembre del 2011. Aleshores els propietaris van assegurar que només es prenien un "petit descans" de 3 setmanes. A partir de llavors, però, va deixar d´obrir de forma regular, i només ho ha anat fent en ocasions puntuals.

Menfis ha sigut una de les discoteques emblemàtiques de la comarca. Va néixer el 1979 amb l´objectiu d´acollir les noves modes i tendències de l´època. La sala va evolucionar al llarg de la seva història, i els darrers anys va apostar per una nova cultura de club i hi va donar protagonisme a la música electrònica.

Per altra part Villa Martini, fins ara al Club Tennis Manresa canviarà l'ambient del local per oferir una proposta diferent a l'actual, que és el que es trasllada ara a Menfis.