Manresa 'ven' els seus atractius turístics a la comarca

Una quarantena de reponsables d'allotjaments del Bages i de l'entorn han fet un recorregut per la ciutat

21.06.2016 | 08:43
La quarantena de participants en la trobada, aquest matí
La quarantena de participants en la trobada, aquest matí

Una quarantena de responsables d´allotjaments turístics de la comarca del Bages i zones properes han participat aquest matí de dilluns en una jornada de visita, organitzada per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament.

Els seus establiments (hotels, cases rurals, etc) són molt a prop de Manresa i, per tant, coneixen perfectament la ciutat, però, malgrat això, han volgut participar igualment a la jornada per aprofundir en el coneixement d´alguns elements patrimonials de la ciutat, conèixer més a fons alguns dels que s´han estrenat recentment, i tenir tota la informació sobre els projectes com Manresa 2022, que commemorarà el 500 aniversari de l´estada de Sant Ignasi a Manresa, i la marca Manresa cor de Catalunya.

La trobada va ser a les 10 del matí a l´Oficina de Turisme de la plaça Major. Després de la benvinguda a càrrec de Joan Calmet, regidor de Turisme i Festes de l´Ajuntament de Manresa, i Josep Canals, conseller comarcal de Turisme, els participants, dividits en dos grups, van començar un itinerari per elements de patrimoni i recursos turístics de la ciutat. L´objectiu d´aquesta visita és que tinguin un coneixement més aprofundit dels serveis turístics i culturals que s´ofereixen a la ciutat i dels nous projectes: Marca Cor de Catalunya i Manresa 2022. D´aquesta manera obtenen de primera mà la informació que poden transmetre als visitants als seus establiments i ajudar promocionar l´oferta turística i cultural de Manresa.

El final, un dinar de grup al Kursaal

El «fam trip», tal com es coneix aquest tipus de visites al sector, va incloureuna introducció sobre aspectes de Manresa, tant des d´un punt de vista geogràfic com històric, etc, i visites al carrer del Balç, la Seu, la Cova, la Capella del Rapte i l´Antic Col·legi de Sant Ignasi (Museu Comarcal, que acull el Centre d´Acollida de Pelegrins), plaça Major, Sant Ignasi Malalt, Plana de l´Om, Born, Passeig i l´Espai 1522 de l´antic Convent de Sant Domènec i església de Sant Pere Màrtir. La visita acaba aquest migdia amb un dinar de grup al Kursaal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema