Dos requeriments de la Junta Electoral han portat el govern municipal de Manresa, amb CDC i ERC al capdavant, a retirar de la façana de l'edifici consistorial l'estelada que la presideix fins que s'hagin celebrat les eleccions generals d'aquest diumenge.

Segons fonts del consistori, concretament, el requeriment el va fer la Junta Electoral de Zona divendres passat; aquest dilluns va fer una altra petició per veure si s'havia retirat, i, finalment, aquest dimarts s'ha retirat.

Posant l'estelada a la façana de l'Ajuntament es compleix un acord de ple del 19 de juliol de 2012, que va decidir penjar-la al balcó tot l´any.

En les eleccions catalanes del setembre de l'any passat, després que la Junta Electoral Central fes pública una resolució en la qual notificava als municipis la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en edificis públics i locals electorals atesa la proximitat del 27-S, l'Ajuntament de Manresa va explicar que no pensava retirar-la. Per aconseguir-ho va presentar sengles recursos que van ser desestimats.

En la contesa electoral precedent, a les municipals del maig del 2015, es va donar una situació similar i l'Ajuntament va acabar retirant l'estelada 'in extremis' abans que agents dels Mossos d'Esquadra la traguessin.