La Joviat ha clausurat un any més un curs escolar fructífer. L'escola manresana va graduar els seus alumnes de Batxillerat, Hoteleria i Formació Professional. En total, 52 alumnes de Batxillerat, 90 d'hoteleria i 235 de FP. Les graduacions es va fer en diferents dies, però totes elles van tenir un element en comú, les emocions que alumnes i familiars van poder sentir en un acomiadament a l'altura de la seva estada a l'escola.

Graduació de Batxillerat promoció 2014-2016

El divendres 27 de maig es va celebrar l'acte de Graduació de Batxillerat de la promoció 2014-2016 de l'Escola Joviat. En total van ser 52 alumnes del Batxillerats: Humanístic, Tecnològic, Ciències de la salut, Econòmic jurídic i Ciències socials. Va tenir lloc a la Sala Petit Bernat del recinte del castell medieval de l'Oller del Mas, un lloc ideal per recordar el passat, gaudir del present i visualitzar el futur. Va ser un acte molt especial i emotiu on els alumnes van estar acompanyats de les seves famílies, de tot el professorat i de l'equip directiu de l'Escola.

La part musical va anar a càrrec del grup vocal bagenc «En clau de Bages».

Graduació de Formació Professional curs 2015-2016

El divendres 3 de juny es va celebrar al teatre Kursaal de Manresa l´acte de graduació de Formació Professional de JOVIAT FPI, Formació Professional Integrada.

Es van graduar els Cicles Formatius de Grau Superior d´Imatge pel diagnòstic, Dietètica, Activitats físiques i esportives i Desenvolupament d'aplicacions web. I els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Tècnic en Emergències sanitàries, Cures auxiliars d'infermeria, Sistemes microinformàtics i xarxes, Farmàcia i para farmàcia i Conducció d'activitats físico esportives en el medi natural. En total van ser 235 alumnes que van rebre un diploma personalitzat de part dels seus respectius tutors i tutores.

«El claustre de professors ens hem adonat que falta una última classe, una que faci de pont entre la vida a l'escola i la que us projecta cap el futur. És d'una matèria que tots coneixeu, Formació i Orientació laboral (FOL), i d'un tema que tots heu treballat; el currículum». Amb aquestes paraules Pep Callau, conductor de l´acte, donava la benvinguda a famílies, alumnes i professors.

A l'acte hi va haver testimoni de quatre exalumnes: Miquel de Paz, Ramon Garcia, Míriam Álvarez i Marcos Borderias, que van destacar del seu pas per l'Escola: un valor, una anècdota positiva, eines útils de feina i un consell. La part musical la van aportar un grup d'alumnes de MuSiCaMi, escola de música de Joviat, que va representar la cançó «Tant de bo» de Txarango. L´última actuació va ser una samba a càrrec de la parella Àlex García, alumne de Joviat i la Núria Colom de l'Acadèmiade ball Royal Dance de Manresa. I l'acte va acabar amb unes paraules sobre la marca personal, a càrrec de Jordi Vilaseca, director pedagògic del centre.

Graduació Escola d'Hoteleria curs 2015-2016

El divendres 10 de juny va ser el torn de la festa de Graduació d'Hoteleria dels curs 2015-2016. En total van ser 90 alumnes dels cicles formatius de grau mitjà o superior de cuina i serveis, pastisseria i direcció en cuina respectivament.

L'acte conduit per Gemma Pedragosa, cap de comunicació, va començar amb la tradicional i emocionant entrada dels alumnes d'hoteleria i seguidament els alumnes que es promocionen, la 25a promoció de grau mitjà de Cuina i serveis, la 20a promoció de Pastisseria i la 3a de grau superior de direcció en Cuina.

Seguidament, Jordi Pujol, coordinador de l'escola d'Hoteleria va donar la benvinguda, l'agraïment a l'esforç fet i els millors desitjos pel seu futur.

Lliurament de botons a tots els alumnes que promocionen de curs, enguany com a novetat van ser lliurats per grups d'alumnes del curs superior donant així el relleu als seus companys del curs: botons vermells als alumnes que el curs vinent faran 2n de Cuina i Serveis; botons negres als alumnes que el curs vinent faran 3r Cuina i Serveis; botons blaus als alumnes el curs vinent faran 2n Pastisseria, Forneria i Confiteria i botons daurats als alumnes que el curs vinent faran 2n de direcció en cuina.

Un moment molt esperat pels alumnes va ser el lliurament de les mencions honorífiques, se'n lliuren dues per grup classe, en total han estat 21 alumnes que les han rebut perquè han destacat per la seva: il·lusió, predispocisió i esforç durant el curs.

Lliurament premis del 19è Concurs Gastrofòrum 2015, que és el Congrés Gastronòmic particular, on una vintena de ponents, molts puntes de llança, fan que els alumnes puguin gaudir de l´actualitat gastronòmica. Enguany, dues parelles a la cuina i dues a la sala havien de reinterpretar elaboracions del receptari d´Ignasi Domènech, un LLUÇ FARCIT i uns BUNYOLS DE POMA, alhora que servien un còctel amb una base de CONYAC i preparaven tot el necessari, les receptes, el maridatge adient, el parament de taula... per acabar-ho presentant a un jurat i sota la pressió del temps.

El primer premi va ser pel grup de Míriam Cintas, Anuar El Mardi, Jaume Sebastian i Pau Torra. El segon va ser per Miquel Bars, Alex Corbera i Pol Gasque i el tercer lloc varen quedar el grup de: Cristina Camprubí, Miguel García, David Piedra i Pol Ruiz.

El següen bloc va ser per la 11a Edició PREMIS ESCOLA D´HOTELERIA JOVIAT A:

Millor Empresa de Restauració i Col·laboradora, Restaurant las Vegas; Millor Projecte de Restauració, Diego Alias Restaurant Ca l´Amador de Josa de Cadí; Millor Trajectòria Professional, Arnau Muñio i Menció especial, Josep Pelegrín, Sommelier d´Espanya 2016.

Els premiats de les edicions anteriors són:

1a edició · 2006: Premi Empresa, Cooperativa Promar; Premi Projecte de restauració, "Els Casals i Millor trajectòria, Jordi Cruz.

2ª edició · 2007: Premi Empresa, Masies d´Avinyó; Premi Projecte restauració, Restaurant Alkímia de Jordi Vila i Sònia Profitós i Millor trajectòria professional, Llorenç Segarra.

3a edició · 2008: Premi Empresa, Codibaix; Millor projecte de restauració, Restaurant Aligué i millor trajectòria professional, Oriol Castro Forns.

4a edició · 2009: Premi millor empresa, Cafès Novell; Premi millor projecte de restauració, Xavier Vallecillos, Restaurant Tesi Santpedor i millor trajectòria professional, Carles Tejedor, cap cuina Restaurant Via Veneto.

5a edició · 2010: Millor Empresa, Distribucions Riera; Millor Projecte de Restauració, Grup Sagardi i millor Trajectòria Professional, Judith Cercós, Head Sommelier Mandarín Oriental Barcelona. Hotel 5* G.L.

6a edició · 2011: Millor Empresa, Ganiveteria Morros; Millor Projecte de Restauració, Oriol Llavina del "Cigró d´Or" i Millor Trajectòria Professional, Ramon Martínez, Chef culinari Restaurants Jaleo a Washington i las Vegas.

7a edició · 2012: Millor Empresa, Forn de Cabrianes; Millor Projecte de Restauració, DIESA; Millor Trajectòria Professional, Artur Martínez i Premi Honorífic per Dolors Gómez, Escola de Cuina Lleure.

8a edició · 2013: Millor Empresa, Fruites Marga; Millor Projecte de Restauració, LA MAR SALADA; Millor Trajectòria Professional, Josep M. Ribé i Menció especial pel premi cuiner de l´any, guanyador albert marimón i als candidats Jordi Garrido i Àlex Sunyer.

9a edició · 2014: Millor Empresa, Friman; Millor Projecte de Restauració, Cal Trumfes d'Àlex Molas i Pau Cascon i Millor Trajectòria Professional, Jordi Llobet, Restaurant l´Ó.

10a edició · 2015: Millor Empresa, Escorxador Frigorífic Avinyó; Millor Projecte de Restauració, Grup TO+ David Garcia Cantero, exalumne i finalista Top Chef 2015; Millor Trajectòria Professional, Rafa Delgado 21º Bricks+Alkimia i Menció i Reconeixement especial al Fòrum Gastronòmic, Pep Palau i Jaume Von Arend.

Enguany com a novetat una mare d'una alumna d'hoteleria ens va adreçar unes paraules molt emotives, representant a tots els pares i famílies.

El moment més important de l'acte és la IMPOSICIÓ DE LA INSÍGNIA PLATEJADA a la 25a promoció d´Hoteleria a 53 alumnes de Cuina/Serveis i als 30 alumnes de la 20a promoció de pastisseria, i la IMPOSICIÓ DE LA INSÍGNIA DAURADA als 11 alumnes de la 3a promoció de Grau superior en direcció en cuina.

Els alumnes també val dir unes paraules d'agraïment a tots i en especial a les seves famílies.

I les paraules finals van ser pel Jordi Vilaseca i pel Sr. Josep Vilaseca, director pedagògic i fundador respectivament.

El sopar de graduació va anar a càrrec dels alumnes de 2n curs de cuina i serveis i 1r de pastisseria, que van fer unes elaboracions i presentacions de primer nivell, a través d'un projecte innovador que han estat treballant durant tot el curs."