Aquest dijous, 23 de juny, revetlla de Sant Joan, l'arribada de la Flama del Canigó i la revetlla sense petards compartiran, un any més, una jornada plena d'actes lúdics i culturals que tindrà la plaça Sant Domènec i la plaça Major com a marc d'una celebració. Totes dues activitats se celebren de manera coordinada i estan organitzades conjuntament per Òmnium Bages i Imagina't, amb la participació de diverses entitats de cultura popular. Aquest migdia se n'ha fet la presentació a l'Ajuntament, amb la regidora de Cultura i Turisme, Anna Crespo, i representants d'Òmnium i Imagina't. Enguany, una de les novetats és una xocolatada a càrrec dels comerciants del sector.

Actes de rebuda de la Flama del Canigó

La Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà a la plaça Sant Domènec a les 5 de la tarda, en un acte coordinat per Òmnium Bages, amb la col·laboració d'Imagina't i la participació de diverses entitats de cultura popular (Nova Crida, Tradiball en Dansa, amb la música de Lluís Atcher i Ramon Navarro).

Aquest any, la Flama es custodiarà a la mateixa Plaça Sant Domènec, fins a les 20.15 h, moment en el qual s'iniciarà un cercavila fins a la Plaça Major amb músics de carrer.

A continuació es farà l'encesa del peveter, la Pubilla i l'Hereu de la ciutat llegiran el missatge de la Flama del Canigó, escrit per Andreu Carranza, es ballarà una sardana de germanor i hi haurà una actuació coral.

Gran festa a la Plaça Major per celebrar Sant Joan

Seguidament, quan finalitzi l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó, cap a les nou del vespre a la Plaça Major, començarà la 18a edició de la revetlla de Sant Joan infantil organitzada per l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració d'Imagina't .

La festa comptarà amb l'actuació del grup Ail'as, de música i animació infantil que oferiran un repertori de cançons i danses per fer participar a tothom, i està format per Sara Sanfeliu (veu, mandolina, flauta dolça i pandereta), Xavier Pérez (veu i guitarra), Bernat Martí (veu, acordió diatònic i guitarra), Jordi Martí (veu, bateria i percussions) i Franc Miró (veu i baix elèctric).

Aquest migdia, a l'Ajuntament, ha tingut lloc la presentació dels actes, amb la presència de la regidora de Cultura i Turisme, Anna Crespo; Enric Massaneda (Òmnium Bages) i Joan Vilà (Imagina't). Tots han explicat els actes, han convidat tothom a participar-hi i han fet una crida al civisme, especialment perquè es respecti que la revetlla infantil és sense petards. La regidora ha explicat que es tracta d'actes ja tradicionals, que representen una bona col·laboració entre entitats i que a més aporten activitat al Centre Històric.

El grup de música i animació infantil que actuarà ja ho va fer l'any passat, però a causa de la pluja va actuar als porxos de l'Ajuntament. Per aquest motiu aquest any se l'ha tornat a convidar. Des d'Imagina't, Joan Vilà també s'ha felicitat pel fet d'haver arribat a la divuitena edició consecutiva de la revetlla sense petards.

Programa dels actes

-17 h. Rebuda de la Flama a la Muralla (davant del Passeig) i trasllat a la plaça de Sant Domènec

-17.30 h. Danses dels Països Catalans amb Tradiball en Dansa, Lluís Atcher i Ramon Navarro a la plaça de Sant Domènec

-19 h. Ballada de sardanes amb la cobla Punt Cat a la plaça de Sant Domènec i xocolatada amb coca per als més menuts a la plaça Major, gentilesa de l'Asociació de Comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants

- 20:15 h. Cercavila fins a la Plaça Major amb músics de carrer

-20:30 h. Encesa del peveter, lectura del missatge a càrrec de la Pubilla i l'Hereu de Manresa, sardana de germanor i actuació coral.

-21 h. Plaça Major: Inici de la Revetlla Infantil amb l'actuació d'Ail'as i encesa de la foguera quan es faci fosc.

Des de l'Ajuntament de Manresa i Imagina't es convida al públic familiar a gaudir d'una revetlla a Manresa mateix i es recorda que la revetlla és sense petards. Òmnium Bages convida la ciutadania a participar en aquest acte d'afirmació nacional i també a les diferents celebracions que es faran durant la nit de Sant Joan arreu del Bages.