Famílies que no tenen diners per pagar classes de repàs als seus fills, ni prou formació per fer elles aquest reforç, i que viuen en una situació de pobresa que dificulta que la seva canalla pugui seguir el curs amb normalitat. Per compensar-ho, la PAHC Bages obrirà el setembre vinent un espai de reforç escolar. Serà al número 12 del carrer de Sobrerroca, als baixos del bloc que va ocupar el febrer de l'any passat, on viuen quatre famílies.

El funcionament de l'espai, que també vol estar obert als veïns i les veïnes del barri, es decidirà al llarg de l'estiu, en les assemblees que s'organitzaran per parlar-ne. La primera tindrà lloc el proper diumenge 10 de juliol, a les 7 de la tarda, al local de Sobrerroca.

A dia d'avui, als blocs de pisos que té ocupats la PAHC a Manresa hi viuen 32 famílies, moltes amb infants entre els seus membres. L'objectiu és que aquests nens i nenes tinguin un suport que ara els és impossible aconseguir. De moment, ja hi ha entre quinze i vint persones que s'han ofert a realitzar les classes de repàs, va avançar ahir Berni Sorinas, membre i ànima de la PAHC Bages, en la presentació del projecte.

El local del carrer de Sobrerroca el va cedir Caixa Manresa quan n'era propietària per obrir-hi la primera plataforma d'aliments de la Fundació Rosa Oriol, que en va marxar per manca de metres quadrats. Després, el bloc va passar a mans de la Sareb, coneguda com el "banc dolent", que, recordava ahir Sorinas, ha estat rescatada en un 55% amb diner públic.

Cap a una vintena de persones van acompanyar-lo a ell i a Estela Hermida, que viu amb la seva parella i la seva nena de tres anys al bloc ocupat del carrer de Sobrerroca, en la presentació de la iniciativa. Ambdós van coincidir que és més que probable que aquest nou servei de la PAHC quedi petit ben aviat després d'obrir les portes per la necessitat que n'hi ha. Com a mare, Hermida va celebrar poder ajudar la canalla en la seva formació perquè el dia de demà puguin lluitar per una vida digna.

Sorinas va explicar que, lluny de millorar, la situació empitjora i que cada setmana tenen cinc noves famílies que van a demanar ajuda a la PAHC. Va posar en relleu que ara ja no són persones que no poden pagar la hipoteca sinó ciutadans que viuen en infrahabitatges, ja sigui pagant o no un lloguer. Va informar que, pensant en ells, l'atenció es tornarà a fer els diumenges a les 5 de la tarda a l'Ateneu del carrer d'Amigant coincidint amb l'assemblea setmanal. El dia de l'atenció es va canviar a dissabte al matí però s'ha vist que el diumenge és més idoni perquè, si cal prendre alguna resolució urgent, hi ha assemblea per fer-ho.