El Xup: un barri en alerta pels problemes que genera tenir buits 81 dels 480 pisos

Al 17% dels habitatges no hi viu ningú. El 67% de les llars desocupades són propietat de les entitats financeres

23.06.2016 | 19:30
Imatge d´arxiu dels característics blocs de pisos del Xup
Imatge d´arxiu dels característics blocs de pisos del Xup

En 81 dels 480 pisos del barri manresà Pare Ignasi Puig, conegut popularment com el Xup, no hi viu ningú. El percentatge d´habitatges desocupats és del 17%. D´aquesta gran bossa de pisos buits, 54 (el 66,6%) són propietat d´entitats financeres.

El president de l´Associació de Veïns del Xup, Ferran Camps, ha assegurat que aquest és un dels principals problemes a què s´enfronta el barri.
Explica que les entitats financeres han anat comercialitzant algun dels seus habitatges, els que tenen unes condicions econòmiques millors i es troben en punts més alts, però n´hi ha d´altres que no troben sortida i la situació s´està enquistant.

El fet que existeixi a tot Manresa una oferta diversificada d´habitatge de segona mà fa que els pisos buits en un barri perifèric com és el Xup hagin de tenir unes condicions avantatjoses perquè puguin comercialitzar-se.

L´associació de veïns assegura que els pisos propietat d´entitats financeres paguen la quota de la comunitat de propietaris, però no lloguen els habitatges i hi ha blocs on hi pot haver fins a tres i quatre pisos buits.

Afortunadament, no hi ha cap sector del barri on s´acumulin especialment els habitatges desocupats sinó que es reparteixen de forma més o menys homogènia.

Ferran Camps explica que aquests habitatges atreuen persones que els volen ocupar, «i si això no ho vigilem acabarà com un gueto», perquè els veïns «acabaran marxant».

Segons el dirigent veïnal, l´associació de veïns i el Casal Cívic de la Generalitat fan de motors socials del barri i estimulen les interrelacions entre tota la gent que viu al Xup.

D´altra banda, el fet que el casal atregui no només veïns del barri sinó també d´altres punts de Manresa, de Salelles i de Sant Salvador de Guardiola fa que hi hagi puntes de saturació i queixes per no poder accedir a activitats que s´omplen ràpidament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema