La burocràcia ha tornat a fer de les seves i el Celler Cooperatiu de Salelles l'ha patit. La cooperativa ha vist com la tramitació del permís per fer una petita però molt necessària ampliació de les seves instal·lacions ha durat més d'un any i, davant d'aquesta realitat, l'Ajuntament de Manresa s'ha disculpat i ha responsabilitzat del fet la direcció general de Carreteres de la Generalitat.

En el darrer ple municipal es va aprovar provisionalment el pla especial urbanístic que ha de fer possible una obra necessària per tirar endavant el negoci fundat l'any 1926 per un grup d'emprenedors de la vinya de les contrades.

La gestió, però, venia precedida per una llarga tramitació. El març del 2015 es va aprovar inicialment el pla especial urbanístic del celler cooperatiu de Salelles per ampliar-lo. Com que l'obra s'havia de fer en sòl no urbanitzable era necessari redactar un pla especial, que va estar a exposició pública durant un mes i no es van presentar al·legacions.

L'Ajuntament va sol·licitar els informes als organismes afectats: al departament de Territori i Sostenibilitat i al d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En cap cas hi van haver al·legacions però la direcció general de Carreteres va fer un informe desfavorable perquè una petita part de l'ampliació proposada afectava parcialment la zona d'afectació de Carreteres.

El juliol del 2015 el promotor va sol·licitar la reducció de la línia d'edificació davant la direcció general de Carreteres. La sol·licitud va ser informada favorablement per Carreteres nou mesos després d'haver-la presentat. El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, va assegurar que "aquest és el motiu pel qual una ampliació que a priori no havia de ser gens complicada ha requerit de més d'un any de tramitació de planejament urbanístic, la qual cosa ens sap greu, tot i que, evidentment, no estava a les nostres mans un informe de Carreteres".

Aloy va afegir que s'aprovava provisionalment un pla especial que ha de permetre que en un període curt de temps el celler cooperatiu pugui fer una ampliació "reduïda però absolutament necessària per poder afrontar una nova línia de producció basada en la fabricació de pinso ecològic".