Victòria històrica d'ERC a Manresa. Els republicans guanyen les eleccions a la capital del Bages amb el 24,29% dels vots, seguida de ben a prop, però, per CDC, amb el 22,54% dels sufragis. És la primera vegada en el període democràtic que la ciutat es decanta en majoria per Esquerra. En xifres globals, ERC ha recollit 7.808 vots i CDC, 7.245.

La tercera formació més votada és En Comú Podem (19,35%) mentre que el PSC obté el 13,58% dels suports, el PP el 10,56 i C's es queda amb el 7,35%.

En total, 32.351 dels 52.035 electors cridats a les urnes hi han acudit. Una participació molt baixa, del 37,83%, que no s'havia vist en cap de les eleccions generals celebrades des de l'any 1977. Només han votat 4 de cada 10 manresans amb dret a fer-ho.

Una nit electoral seguida amb tranquil·litat

La seu de Manresa on més eufòria hi ha hagut aquesta nit electoral, com no podia ser d'altra manera, ha estat la d'ERC, on s'ha celebrat el triomf. En canvi, al local de CDC, si bé hi havia certa calma, l'alcalde Valentí Junyent i els regidors Mercè Rosich i Jordi Serracanta, portaven la processó per dins atents fins a l'últim moment de si la victòria es decantava de part republicana o convergència.

Les candidatures d'En Comú Podem i CDC de Manresa seguint la nit electoral.

Paral·lelament, al bar Castillo de la plaça del Remei, part de la candidatura d'ICV i d'A Manresa Junts Podem -escindits del cercle de Podem Manresa- han seguit l'escrutini amb els ulls fixats a la pantalla de televisió i els mòbils. Entre ells hi havia cares conegudes, com les de Joan Baptista Costa, número 20 per Barcelona d'En Comú Podem, i de l'exdiputada al Parlament Laura Massana.

A l'Espai Roig s'hi han concentrat els militants i simpatitzants d'EUiA i Podem Manresa-Democràcia Municipal. Allà, Ricard Sánchez i Àlex Izquierdo, representants de les dues formacions es lamentaven de la pujada del PP a nivell estatal, però a la vegada estaven satisfets pels resultats d'En Comú Podem a Catalunya.

Els membres del PSC, satisfets perquè el PSOE es manté segon

A la seu del PSC de Manresa hi havia Cristòfol Gimeno i Èlia Tortolero, que observaven un gran televisor mentre comentaven els resultats. Al partit estaven tranquils perquè no hi ha hagut el 'sorpasso' que anunciaven les enquestes. Josep González, membre de l'executiva nacional de Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) culpava de la pujada del PP a Podemos, que "va tenir l'oportunitat de pactar amb el PSOE i ho va refusar",

Militants i simpatitzants del PSC, aquest diumenge a la nit.

Eleccions Generals del 26-J.