La Fundació Universitària del Bages, CatalunyaCaixa i Ampans han creat el programa Universi+, una iniciativa que té com a objectiu fer accessible la universitat a les persones amb discapacitat intel·lectual.

El programa, que es posarà en marxa el curs 2016-2017, serà el primer de tot l'Estat espanyol enfocat a la formació d'aquest col·lectiu en una institució universitària.

La presentació pública del programa es farà dijous i comptarà amb la presència de Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages; Sebastià Catllà, president d'Ampans; Xavier Queralt, conseller delegat de CatalunyaCaixa, i Laia Cladellas, coordinadora del programa Universi+.

Serà l'estrena de Sebastià Catllà com a president d'Ampans en un acte de presentació de projectes. Cal recordar que el president del grup Oliva Torras, l'empresari manresà Sebastià Catllà i Calvet, és el nou president d'Ampans, entitat dedicada a atendre persones amb discapacitat intel·lectual. Catllà substitueix Domènec Casasayas, que ha ocupat aquest càrrec els darrers vuit anys.

El nou president d'Ampans va ser nomenat pel patronat de l'entitat, que n'és el màxim òrgan de decisió, del qual forma part des del 2008. Al costat d'ell, s'estrenen com a patrons Judit Bosch, Albert Giralt, Mercè Magem i Anna Vilanova.

Catllà, que és el fundador del celler Collbaix i actualment presidix el Consell d'Administració del grup Oliva Torras, ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Manresa i la presidència de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, i és un dels impulsors del Centre de Formació Pràctica.