Avui divendres, 1 de juliol, Jordi Núñez, catedràtic d´Astronomia de la Universitatde Barcelona i director de l´Observatori Fabra de la Reial Acadèmiade Ciències i Arts de Barcelona, impartirà la conferència «Les escombraries espacials: un problema real i creixent».

El divendres següent, dia 8 de juliol, Elisabet Canalias, matemàtica i doctora en Tecnologia Aeroespacial per a la UPC i especialista en càlcul i optimització de trajectòries interplanetàries, parlarà de «La historia de Philae o el repte d'aterrar sobre un cometa».

Ambdues xerrades es faran a la Sala d´Actes del Casino a les 8 del vespre i s´emmarquen en el cicle Divendres de Ciència, que sota l´epígraf genèric «Dels cometes a les deixalles espacials» acostarà el públic al fascinant món de l´espai interplanetari.

La primera d´aquestes xerrades, a més, coincideix amb les Jornades de Mecànica Celeste de la Universitat Politècnica de Catalunya de Manresa, entre les quals hi haurà una trobada sobre òrbites a l´espai que estarà participada per una trentena d´investigadors de Catalunya, l´Estat Espanyol i l´estranger.