Manresa vol ser capital contra tota mena de discriminació, va assegurar l'alcalde Valentí Junyent a l'acte institucional que hi va haver ahir a l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

L'acte va atraure poc públic al saló de sessions. A la presidència hi havia representants de tots els grups municipals amb la voluntat de visualitzar la unanimitat que genera la lluita contra qualsevol mena de discriminació homòfoba, i a favor de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Junyent va assegurar que tot i els avenços dels últims anys en aquest àmbit, encara és necessari i convenient celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI "per refermar el nostre compromís amb els drets de les persones".

La membre de l'associació Família LGTBI Catalina Pallàs va ser l'encarregada de pronunciar una conferència en la qual va parlar principalment de les famílies LGTBI i l'escola. Va afirmar que, segons un estudi recent, 3 alumnes per aula formarien part del col·lectiu i que, en canvi, "no trobaran resposta ni suport, sinó tot el contrari", assetjament homofòbic i abusos verbals i fins i tot físics. "La nostra preocupació és que els nostres fills no passin pel que hem passat nosaltres", va assegurar. Per això va reclamar eines per canviar la situació i "incorporar la diversitat afectiva i sexual al dia a dia a la societat i a l'escola". Cal donar-hi visibilitat "com a concepte oposat al silenci que nega altres maneres d'estimar", va dir.

També en el marc del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, ahir al matí representants de tots els grups municipals van participar en el desplegament de la bandera de l'arc de Sant Martí, a la façana de l'edifici de l'ajuntament. Hi van participar l'alcalde, Valentí Junyent; la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich (CDC), Mireia Estefanell (ERC), Gemma Tomàs (CUP), Felip González (PSC), Miguel Cerezo (C's), el regidor no adscrit Miquel Davins i el president de l'associació Manresa LGTBI, Eloy Torreblanca.