L´empresa pública de la Generalitat infraestructures.cat ha tret a concurs la licitació del projecte constructiu del tram de l´avinguda dels Països Catalans que va de la carretera de Viladordis fins a la rotonda Prat de la Riba.

Es tracta d´un pas més en la configuració d´un vial estratègic per a la ciutat en el qual el Govern de la Generalitat s´ha compromès a invertir 2,7 milions abans del 2019.

El que ha fet la Generalitat és obrir un concurs perquè els aspirants a redactar el projecte s'hi puguin presentar. El pressupost és de 91.500 euros més IVA (110.715 euros en total) i el termini de presentació és fins al 18 de juliol.

En el ple de l´Ajuntament del mes de març es va aprovar per unanimitat la modificació puntual de l´actual pla general urbanístic de Manresa per avançar en aquesta actuació.

La modificació del pla general ha de permetre desvincular l´execució de l´avinguda del trasllat de les línies elèctriques del sector est.

Un cop feta aquesta part del vial, quedarà pendent la prolongació de l´avinguda entre la carretera de Viladordis i el Decathlon per tal de fer possible la connexió de la rotonda Prat de la Riba amb els Trullols. El tram que va de la carretera de Viladordis al Decathlon s´havia de finançar amb les contrapartides obtingudes a canvi de facilitar l´ampliació en superfície de l´hipermercat Carrefour, una opció a la qual s´oposa el soci de govern de Convergència, ERC.

El projecte de finalitzar l´avinguda dels Països Catalans està damunt la taula des de fa molts anys, i també l´inclou el nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal.

Anteriorment, el projecte per allargar l´avinguda formava part de l´operació per fer créixer la capital del Bages per la banda est mitjançant el desenvolupament d´una Àrea Residencial Estratègica (ARE), descartada per l´esclat de la bombolla immobiliària.