A Manresa hi ha hagut més sol·licituds per poder accedir a una llar d'infants pública que places lliures, però tot i així han quedat més de mig centenar de places vacants.

Això es deu al desajustament entre la llar d'infants a la qual les famílies volen portar el seu fill i les places que estan realment disponibles.

Les places vacants que ofertaven les vuit llars d'infants públiques de la ciutat -cinc de l'Ajuntament i tres de la Generalitat- eren 364, que han rebut 379 sol·licituds de preinscripció, i en què s'han matriculat 310 infants.

Què ha passat? L'exemple més significatiu s'ha donat a la llar d'infants Petit Príncep, al barri de la nova Parada, que tenia 21 places disponibles i 50 sol·licituds.

Això vol dir que 29 famílies han d'optar per matricular el seu fill en una altra llar d'infants que també s'adigui a les seves necessitats -sigui una altra guarderia pública o una de privada- o que es quedi a casa o amb familiars que en tinguin cura.

També han tingut més preinscripcions que places disponibles, però en menys mesura, les llars d'infants de l'Ajuntament La Lluna i Bressolvent, i la de la Generalitat La Ginesta.

El període de matriculació de les llars d'infants públiques municipals (L'Estel, La Lluna, Petit Príncep, La Llum i Bressolvent) i les de la Generalitat (Picarol, L'Espurna i La Ginesta) per al curs escolar 2016-2017 ha finalitzat, però continua el procés per ofertar plaça, en algun centre que tingui vacants, a les famílies que no han pogut accedir a la llar d'infants triada en primera opció.

Segones i terceres opcions

Un cop acabat aquest procés, que es realitzarà durant el mes de juliol i la primera quinzena de setembre, si encara queden vacants s'oferiran a les famílies que demanin plaça a partir del segon període de preinscripció, que s'obrirà el 5 de setembre.

Les dades van ser presentades ahir per la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, la qual ha assegurat "que l'oferta i la demanda de places està força estabilitzada a Manresa tenint en compte la davallada demogràfica que viu el país i Europa en general, així com els efectes de la crisi econòmica viscuda els darrers anys".

"Es podrà atendre tothom"

La regidora ha afirmat "que el proper curs es podrà atendre tothom, encara que uns quants nens, un percentatge molt baix, hauran d'anar a escoles triades en segona opció o tercera opció. Caldrà esperar al mes de setembre per acabar d'ajustar les dades i atendre la decisió de les famílies".

Rosich ha posat també l'accent en el fet que durant el curs 2015-2016 "el 20% dels alumnes han estat becats".